Hoffotograaf verklapt: dít was Kates favoriete trouwfoto

Een verrassende keuze van Kate.

Niemand doet pomp and circumstance zoals de Windsors. Dat werd afgelopen mei nog wel even bewezen bij de kroning van Charles en Camilla. Maar hét mooiste royal event van deze eeuw? Dat is ongetwijfeld de bruiloft van William en Kate. Eén kiekje van die dag zou een speciaal plekje in Kates hart hebben veroverd.

Kates favoriet

De royal wedding zat vol geplande fotomomenten en die hebben natuurlijk legendarische beelden opgeleverd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de balkonfoto’s en het plaatje waarop William en Kate pasgetrouwd en stralend de kerk uitwandelen. Toch is de foto die Kate het speciaalst vindt, veel spontaner ontstaan. En ook opvallend: William staat er niet op. Oeps…

Het beeld dat Kates hart heeft gestolen, is er één waar ze op staat met haar vader, Michael Middleton. Ze kijkt hierop nog een laatste keer om naar de mensenmassa, voordat ze met haar vader de kerk binnenloopt. Fotograaf Samir Hussein vertelt aan US Weekly: “Het ging allemaal heel snel. Buiten de abdij was het ontzettend druk. Veel mensen lagen er al dagen te wachten. Ik denk dat ze die menigte wilde erkennen.”

kate
Eén van Kates favoriete foto’s. (Beeld: NL Beeld)

Zoals ze is

De fotograaf vertelt dat hij het beeld zelf ook speciaal vond, omdat het goed laat zien hoe Kate daadwerkelijk is. “Ze heeft oog voor de mensen om haar heen.”

Bij de tentoonstelling van Kates Alexander McQueen-bruidsjurk na de bruiloft, kreeg de foto een bijzondere ereplek: de Royal Collection gebruikte het kiekje zelfs in z’n promotiematerialen voor de expositie. De fotograaf vermoedt dat La Middleton hier zelf een royale vinger in de pap heeft gehad.

“Die foto zag je overal…in de Underground, op grote posters en billboards door heel London. Ik denk dat zij daar mede verantwoordelijk voor is geweest.” Een reclamecampagne met koninklijke goedkeuring…Da’s toch weer een mooie om op je CV te kunnen zetten!

Bron: Vogue, US Weekly | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws