Prinses Eugenie vindt Instagram stressvol: ‘Ben altijd nerveus als ik iets plaats’

'Voordat ik iets post, moet ik ongeveer vijf mensen een berichtje doen met de vraag of het oké is'

Prinses Eugenie is een van de eerste (en weinige) royals die een eigen Instagram-account heeft. Zo’n kijkje in haar leven, dat voor de verandering geheel uit eigen hand komt, is voor menig royal fan natuurlijk een traktatie. Toch vindt de prinses het zelf erg stressvol en is ze altijd nerveus voordat ze iets op het platform plaatst.

Royal Instagrammer

Prinses Eugenie is de jongste dochter van prins Andrew en hertogin Sarah Ferguson, de kleindochter van wijlen Queen, een nichtje van prins William & Harry en tja, wat is ze nog meer? Oh ja! Royal Instagrammer. Zo trakteert ze ons regelmatig op leuke kiekjes van het gezin, doet ze nostalgische throwbackjes, brengt ze geregeld een ode aan haar geliefde man Jack en worden we mondjesmaat op de hoogte gehouden van royal duties. Allemaal leuk en aardig, maar achter de schermen blijkt het niet al goud wat blinkt.

Stressvol

Prinses Eugenie maakte onlangs haar opwachting in de White Wine Question Time-podcast van Kate Thornton, waarin ze onder andere openhartig vertelt over de band met haar zus en het moederschap. Maar ze doet hier ook iets over haar Instagram-account uit de doeken en onthult dat ze het er af en toe best lastig mee heeft.

“Ik doe mijn eigen Instagram en dat vind ik het meest stressvolle ding ter wereld. Ik word er zo zenuwachtig van. Voordat ik iets post, moet ik ongeveer vijf mensen een berichtje doen met de vraag of het oké is of dat er een spelfout in zit of dat ik ergens op afgerekend zal worden”, geeft ze toe. Ze herinnerde zich een incident waarbij ze een spelfout maakte en vertelt: “Ik schreef ‘your‘ in plaats van ‘you’re‘. Veel mensen corrigeerden mij toen en ik raakte in paniek. Sindsdien ben ik heel kieskeurig wat betreft spelling.”

Eigen Instagram

In maart 2018 startte Eugenie haar eigen Instagram-account, waar ze haar eerste bericht uploadde op Internationale Vrouwendag. Ze deelde een filmpje van zichzelf waarin ze vertelde over haar scolioseoperatie op het podium van het WE Day UK-event. In het bijschrift schreef ze: “Ik kan me geen betere dag bedenken dan vandaag, Internationale Vrouwendag, om mijn persoonlijke Instagram te lanceren. Ik hoop dit platform te gebruiken om de doelen, passies en mensen die mij nauw aan het hart liggen te delen.” In de podcast vult ze hierover aan: ”Ik wil dat mensen de echte ik leren kennen. En dat ze weten dat ik een gevoel voor humor heb!”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws