De Weekendtips van Beau Monde

Fijn weekend!

Elk weekend deelt Beau Monde de leukste tips om je weekend mee op te fleuren. Van glamoureuze shopping-tips tot de leukste films en series om voor thuis te blijven: dit wil je komend weekend niet missen!

Wijnen in Utrecht

In Utrecht vind je het pittoreske Hemel & Aarde, een bijzonder fijne locatie voor een sfeervolle lunch of diner. Begin 2024 opent het succesvolle restaurant bovendien een eigen wijnbar! Als (letterlijk) voorproefje kun je genieten van een viergangendiner met vier uitgesproken internationale wijnen met vier bijpassende exquise hapjes – van klassieke Hemel & Aarde-gerechten, tot experimenten en primeurs.

Nog geen plekje gereserveerd? Van woensdag tot en met zaterdag kun je na 16.00 terecht in de bar van Hemel & Aarde voor de Wine Experience. Een tafeltje reserveer je hier!

Dineren op niveau

In het Amsterdamse Ruby Emma Hotel is deze maand de sensationele skylounge Ventuno geopend. Bezoekers van Ventuno kunnen zich op de 21e verdieping (letterlijk) verheffen boven het alledaagse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ventuno Skylounge (@ventunoskylounge)

Het uitbundige, doch stijlvolle interieur is geïnspireerd op de Amerikaans-Italiaanse restaurants uit de roaring twenties. De menukaart biedt de hoogtepunten van de moderne Italiaanse keuken. Terwijl de stad aan je voeten ligt, zorgen dj’s en ander entertainment ervoor dat een avond bij Ventuno een onvergetelijke ervaring wordt. In Ventuno waan je je in het Amerika van de roaring twenties: stijlvol en sensueel, en toch razend modern.

Sfeervol en duurzaam

De dagen worden korter en de zon laat zich steeds minder zien, maar gelukkig zijn we zelf óók heel goed in sfeer creëren. Een fijn gebreid dekentje op de chaise longue, een goede kop thee, én de nodige kaarsjes – zo komen we het najaar wel door!

Bolsius kaars

Daarom vinden we het dan ook bijzonder leuk dat kaarsenmerk Bolsius en Intratuin de handen ineen hebben geslagen voor een duurzame samenwerking: Bolsius en Intratuin openen namelijk tijdelijk in 55 Intratuin-winkels Candle Swap Stations. Hier kun je van 30 oktober tot en met 19 november oude kaarsresten en glazen kaarsenhouders inleveren en swappen voor een hervulbare kaarsenhouder; de CleanLight van Bolsius.

Deze navulbare kaarsenhouder zorgt ervoor dat je glas, noch wax verspilt. En het speciale ontwerp van het glas zorgt óók nog eens voor een betere geurverspreiding. Win-win dus, want meer sfeer, minder afval! Tot en met 19 november kun je terecht in alle Intratuin-winkels om je kaarsen-afval in te swappen.

Verhalen voor rebelse meisjes en zelfverzekerde vrouwen

Bij Beau Monde zijn we natuurlijk niet vies van een goede dosis vrouwenpower. Samen met Rebel Girls heeft Abel Studios de podcast Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes gelanceerd. Deze podcast zit boordevol beroemdheden en staat in het teken van krachtige vrouwen.

Zo hebben ze onder andere Merel Westrik, Yara Michels, Natasja Gibbs en Tatjana Almuli weten te strikken voor de podcast, en komen de verhalen van onder meer Beyoncé, ‘zeilmeisje’ Laura Dekker, designer Diane von Furstenberg, en Taylor Swift voorbij. Hoewel de podcast zich richt op de jongere generaties, is Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes zéker ook geschikt voor volwassenen.

Kijktips

Natúúrlijk kun je er niet omheen dat afgelopen week de eerste afleveringen van het tweede seizoen The Real Housewives of Amsterdam zijn verschenen op Videoland. Juice, drama, designers, en glamour: wij zijn fan! Nog niet genoeg reality-drama gehad? Op Prime Video zijn nu de eerste drie afleveringen van Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter verschenen, en op Hayu is het dertiende seizoen van The Real Housewives of Beverly Hills vanaf vandaag te bekijken.

Ook zijn op Prime Video een hele hoop feelgood-kerstfilms verschenen. Van A Gingerbread Romance tot Once Upon A Christmas Miracle: je kunt dit weekend héérlijk wegzwijmelen op de divan met een overdaad aan romantiek. Wij ruilen onze rosé voor de gelegenheid in voor een sfeervolle slok glühwein.

Fijn weekend!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws