Geruchten over scheiding in Monaco: slaat de Grimaldi-vloek weer toe?

Zou het?

Op papier zijn prinses Caroline en echtgenoot Ernst August van Hannover nog gezellig getrouwd, maar iedereen weet dat de twee elkaar al jaren niet kunnen luchten of zien. Toch zijn de scheidingspapieren nooit getekend. Een nieuwe liefde voor Ernst August zou daar mogelijk verandering in brengen, en nieuw ‘bewijs’ zijn dat er inderdaad een eeuwenoude vloek rust op de Grimaldi’s.

Toch getrouwd

Meer dan eens reed prins Ernst August een scheve schaats. Zo was hij betrokken bij vechtpartijen en relletjes en belandde hij in het ziekenhuis door alcoholmisbruik. Maar hoewel de schandalen elkaar snel opvolgden, heeft prinses Caroline nooit officieel een punt achter haar huwelijk gezet.

Nee, Ernst August en Caroline worden nooit samen gezien, wonen niet samen en zijn nooit met z’n tweeën tegelijk bij dochter Alexandra. Toch hebben de Grimaldi’s nooit haast gemaakt om de banden met de beruchte prins van Hannover te verbreken.

Nieuwe liefde

Hoe ’t ook zij, die scheiding is er na meer dan veertien jaar apart leven nooit van gekomen. Toch gaan sinds 2021 steeds hardnekkiger de geruchten dat er een derde scheiding voor Caroline aan zit te komen. Sinds die zomer is Ernst August namelijk helemaal gelukkig met een nieuwe liefde. Volgens Bild gaat het om de Spaanse kunstenaar Claudia Stilianopoulos, die zelfs naast prinses Caroline niet afsteekt als een slechte partij.

Haar ouders zijn namelijk schathemeltjerijk en naar verluidt goede bekenden geweest van onder meer prinses Diana, prinses Margaret en de Kennedy’s. Als het zo serieus wordt dat Hannover zich voorbereidt op een nieuwe royal wedding, dan zal prinses Caroline toch haar titels en ex definitief vaarwel moeten zeggen. En dan zijn het ondanks alle geruchten níét prins Albert en prinses Charlene die Monaco opschudden met een echtscheiding.

Grimaldi-vloek

De eeuwige geruchtenmolen wordt door sommigen gezien als keihard bewijs dat de verhalen over een ruim zevenhonderd jaar oude vloek zomaar eens waar konden zijn. Volgens een van de vertellingen komt het door edelman Francesco Grimaldi, die in het jaar 1297 met list en bedrog het fort van Monaco wist te veroveren. Daarbij ging hij bijna letterlijk over lijken, en veroordeelde hij z’n geliefde ter dood. Op de brandstapel sprak zij een vloek uit: “Nooit zal een Grimaldi in een huwelijk het ware geluk vinden.”

Een andere versie geeft de neef van deze Francesco, Rainier I van Monaco, de eerste vorst van het ministaatje, de schuld van de vloek. Rainier zou in de dertiende eeuw een beeldschone Vlaamse vrouw hebben ontvoerd, die wraak nam door hem en al zijn nakomelingen te vervloeken. Wederom met diezelfde uitspraak: “Nooit zal een Grimaldi in een huwelijk het ware geluk vinden.” Of het nu Francesco of Rainier I was die het onheil over de familie uitriep, de Grimaldi’s lijken er nog altijd last van te hebben…

Bron: Het Nieuwsblad, Bild, Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws