Zien: Miss Nederland Rikkie Kollé krijgt eigen documentaire

'Het onbegrip en de haatreacties hebben haar alleen maar nóg meer gesterkt in haar missie.'

Over enkele weken zal Miss Nederland, Rikkie Kollé, staan stralen op het podium in El Salvador. Maar sinds haar winst heeft ze veel haatreacties en zelfs doodsbedreigingen gekregen. AVROTROS laat weten daarom aan een documentaire over de trailblazer te maken – van nationale titel, tot het wereldpodium van Miss Universe.

Heftige reacties

In juli vond de finale van Miss Nederland plaats. De 22-jarige Rikkie wist dit jaar als eerste transvrouw te winnen – iets wat voor veel reacties zorgde online. Na de winst kreeg de kersverse Miss Nederland duizenden haatberichten en doodsbedreigingen. Enorm heftig! “Ik had nooit verwacht dat mensen op een negatieve manier zo geobsedeerd zouden raken door mijn winst”, vertelde ze na de finale aan Grazia. “Ook omdat ik dacht dat we in Nederland al veel verder waren. Ik dacht dat we inclusiever waren. Daar heb ik me helaas in vergist.”

Eigen documentaire

Hoe deze periode voor haar was, kunnen we zien in de documentaire waar AVROTROS en regisseur Jesse Bleekemolen momenteel aan werken. “Gelukkig hebben het onbegrip en de haatreacties haar alleen nóg maar meer gesterkt in haar missie: een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit”, klinkt de korte toelichting op de film. “In De mooiste vrouw van Nederland volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador waar zij een gooi doet naar de titel van Miss Universe.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@avrotros)

Jesse heeft Rikkie de afgelopen maanden gevolgd, tijdens haar voorbereidingen voor op de Miss Universe-verkiezing. De docu gaat De mooiste vrouw van Nederland heten, en is op 21 december om 21.25 uur te zien bij NPO 3.

Op naar El Salvador

Gisteren was het zover en is Miss Nederland vertrokken naar El Salvador. De verkiezing van Miss Universe vindt plaats op 18 november. De regisseur reist volgende week ook af naar het land, om Rikkie op de voet te volgen. Hij maakte eerder al de veelgeprezen documentaire over Bibian Mentel voor Videoland. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat en wensen Rikkie natuurlijk heel veel succes in El Salvador!

Bron: Grazia.nl, AVROTROS, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws