Aha! Hierom is Kate niet met prins William mee op reis naar Singapore

De prinses van Wales staat altijd klaar voor haar kinderen.

Prins William is afgelopen zondag aangekomen in Singapore om de klimaatprijs uit te reiken. De prins van Wales reist echter alleen en heeft dit keer niet zijn lovely wife aan zijn zijde, want om déze zoete reden is prinses Kate thuisgebleven.

Duurzaamheid

De liefde voor duurzaamheid heeft de prins van Wales natuurlijk van zijn vader koning Charles gekregen. Sinds Charles koning is, heeft hij het royal stokje betreft de uitlatingen over het klimaat en de politiek overgedragen aan zijn zoon en neemt William het van hem over. Daarom is de prins afgelopen zondag afgereisd naar Singapore voor de uitreiking van de Earthshot Prize.

Schoolexamens

Het kroonprinselijk paar is dit keer niet samen op pad, want Kate is thuisgebleven voor de kinderen. Oudste zoon prins George heeft namelijk binnenkort zijn schoolexamens en natuurlijk staat de prinses hem bij in deze spannende tijd. Kate vertelde tijdens een eerder werkbezoek al dat George onwijs nerveus is voor zijn rekentoets. Daarom is ze niet met haar man mee op werktrip, maar helpt ze haar zoon bij het leren van de examens en steunt ze hem bij dit belangrijke moment uit zijn leven. Ach, wat zoet!

Singapore

Gelukkig vermaakt Wills zich ook prima in z’n eentje in het Aziatische land. Hij deelt op X dat het ‘fantastisch’ is om weer in Singapore te zijn. Volgens de prins van Wales is de Aziatische stadstaat een ‘leider’ betreft milieu-innovatie. “Ik ben het Singaporese volk dankbaar dat ze ons deze week onderdak bieden. Laten we allemaal inspiratie putten uit het fantastische werk dat hier wordt gedaan terwijl we de finalisten van de Earthshot Prize van dit jaar eren”, stelde hij wijselijk.

Prins William tijdens zijn bezoek in Singapore (Beeld: NL Beeld).

Naast de uitreiking van de klimaatprijs heeft de prins ook andere bezoekjes op de royal planning staan. Zo neemt hij deel aan de drakenbootrace en gooit hij z’n roei-charmes in de strijd. Daarnaast heeft hij een conversatie over bedreigde dieren en illegale handel. Op woensdag zal de prins weer terugreizen naar zijn gezin in Windsor.

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws