Prins William onverwachts te zien in Benefietshow met een prachtig gebaar

De prins van Wales eert overleden Britse journaliste Deborah James.

Vrijdagavond was prins William onverwachts te zien in het televisie-benefiet Stand Up to Cancer. In een videoboodschap tijdens de show eert de prins van Wales Britse journaliste Deborah James. Zij overleed vorig jaar op veertigjarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker, maar zette zich tot haar dood in voor onderzoek naar de ziekte.

Stand Up to Cancer

Stand Up to Cancer is een campagne die Groot-Brittannië samenbrengt om de vooruitgang in levensreddend kankeronderzoek te versnellen. De organisatie zet zich onophoudelijk in om patiënten de nieuwste, de meest effectieve en veelbelovende behandelingen te bieden.

Het benefiet is te vergelijken met Nederland staat op tegen kanker, waarin bekende en onbekende Nederlanders in actie komen en hun persoonlijke ervaringen met kanker delen. Van patiënten, ex-patiënten en bekende artiesten tot wetenschappers. Ook bij de Britse versie delen mensen hun ervaringen met kanker en worden mensen die overleden zijn aan deze vreselijke ziekte herdacht.

‘Deborah heeft echt een verschil gemaakt in het leven van zoveel mensen’

Prins William bracht een ode aan Britse journaliste Deborah James en noemde haar een bijzonder mens. “Deborah heeft echt een verschil gemaakt in het leven van zoveel mensen, door de taboes te doorbreken die mensen ervan kunnen weerhouden om hun symptomen te laten checken.”

Na de dood van de journaliste lieten veel meer mensen zich controleren op darmkanker én werden er aan de organisaties die zich inzetten voor onderzoek naar de ziekte miljoenen gedoneerd, volgens de prins. Prins William vond het een grote eer dat hij Deborah heeft ontmoet en mocht kronen tot ‘Dame’. “Ik zal haar vriendelijkheid, warmte, eerlijkheid en de humor die ze had in tegenspoed nooit vergeten. Laten we allemaal leren van en geïnspireerd worden door haar passie voor het leven.”

Deborah James

Britse journaliste Deborah James kreeg een paar jaar geleden de diagnose darmkanker. Ze schreef het boek F*** You Cancer: How to face the big C, live your life and still be yourself, presenteerde een programma over haar ziekte op BBC Radio 5 en zette zich tot haar dood in voor onderzoek naar kanker. Op 28 juni 2022 overleed ze op veertigjarige leeftijd.

Bron: RTL Boulevard, Stand Up to Cancer, NPOstart | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws