Waarom we William en Kate weinig gaan zien de komende periode

Spoiler: het heeft alles met hun koninklijke kroost te maken.

We waren maar wát blij toen de zomervakantie eindelijk weer voorbij was in jolly old England en de agenda’s van prins William en prinses Kate zich weer langzaam vulden met allerhande evenementen. Maar daar komt nu alweer een einde aan, weten verschillende royalty-kenners te melden.

Hofhouding

Je denkt misschien dat een beetje royal een keur aan personeelsleden heeft, die bij wijze van spreken nog net niet de veters van de hoogheden hoeven te strikken. Een nanny voor de kinderen, een chef voor het avondeten, schoonmakers en interieur-experts voor ’t huishouden, en ga zo maar door.

Toch ligt dat anno nu een beetje anders: zo gaan steeds meer royal families voor een we-zijn-zo-lekker-gewoon-gebleven-aanpak. En dat betekent dat je als hoogheid gewoon met je handen in’t sop staat, een keer de aardappels laat aanbranden, en je kids naar school rijdt.

Betrokken ouders

Zo ook de prins en prinses van Wales. Volgens koningshuis-expert Katie Nicholl moest wijlen Queen Elizabeth zelfs praten als Brugman om Kate ervan te overtuigen een nanny in dienst te nemen! In de podcast Happy Mum, Happy Baby deelde Kate al eens dat het haar niet altijd makkelijk valt om haar kids niet op de eerste plaats te kunnen zetten.

“Vanochtend nog vroegen George en Charlotte: ‘Mummy, waarom breng jij ons nou niet naar school deze ochtend?’” vertelde de hoogheid toen. “Je wilt zoveel voor ze doen. Ik ben een betrokken moeder, en wat je ook doet, je wilt ervoor zorgen dat je het allerbeste doet wat je kunt doen voor jouw kinderen.”

En dat is meteen de reden dat William en Kate de komende weken weer even buiten beeld zullen blijven: vandaag is namelijk de herfstvakantie aangebroken op de prestigieuze Lambrook School, waar George, Charlotte, en Louis hun lessen volgen. Twee weken lang zijn de kinders thuis, en dat betekent dat papa William en mama Kate hun handen vol hebben aan het vermaken van hun kroost.

Korte duur

Mocht het nu voelen alsof je slechts enkele weken hebt kunnen genieten van de de verschijningen van de Waleses bij hun koninklijke uitstapjes: dat klopt. Bij de Lambrook School geldt namelijk dat zij drie periodes aanhouden: de Michaelmas Term, de Lent Term, en de Summer Term. Elk van deze terms is bovendien in tweeën gesplitst, met elk één of twee weken vakantie tussendoor.

Toevallig komt het nu zo uit dat de eerste helft van de Michaelmas-periode slechts van woensdag 6 september tot en met vrijdag 13 oktober heeft geduurd. In die tijd hebben William en Kate zich natuurlijk geregeld laten zien, maar eerlijk is eerlijk: we hadden graag nog iéts langer genoten van de verschijningen van het prinselijk paar. Ach ja, het hoort erbij met een moderniserende monarchie: het ouderschap gaat vaak gewoon nét even voor. En dat is ook weer wat waard.

Bron: Lambrook School, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws