Prinses Kates haarstylist tipt: dit werkt het beste voor zijdezachte lokken

Tegen een coupe à la Kate zeggen we natuurlijk geen nee.

Van Victoria Beckham tot Alexa Chung en zélfs prinses Kate: haarstylist Luke Hersheson heeft niet de minste beroemdheden in zijn kapperstoel gehad. Als íemand dus verstand heeft van glamoureuze kapsels, is hij het wel. Natuurlijk nemen we zijn advies dan ook met alle liefde ter harte.

Natuurlijke look

We gaan natuurlijk graag voor een glammed up uitstraling met een strak gecoiffeerd kapsel waar geen haartje uit het gareel steekt. Maar eerlijk is eerlijk: een natuurlijke look is soms ook wel een welkome afwisseling. En laat dát nu net helemaal on-trend zijn.

Geen haardroger

Volgens Hersheson kunnen we de meeste styling tools in ieder geval links laten liggen: “We zien een duidelijke opmars van haar dat aan de lucht gedroogd is. Daarnaast omarmen veel vrouwen opnieuw hun eigen haarstijl en textuur. Beach waves die in de plooi gelegd zijn door stylingapparaten zijn passé. De nieuwe look mag zo natuurlijk mogelijk zijn”, meldt de sterrenkapper volgens HLN. En dat is goed nieuws voor je lokken. Want niet alleen kan de hitte van een föhn je haar beschadigen, ook kan de warme lucht een vettere hoofdhuid veroorzaken.

Vergeet de handdoek

Je haar aan de lucht laten drogen én pluisvrij houden is nog wel een hele kunst. “Een veelgemaakte fout is dat mensen rondlopen met haar dat te nat is, of dat ze er te hard in wrijven met een handdoek. Wat ook vaak gebeurt, is dat mensen uit de douche komen en hun lokken meteen in een handdoek draaien. Tegen de tijd dat ze de handdoek afdoen, is het haar al aan het pluizen”, legt Hersheson uit.

‘Ploppen’ met een t-shirt

Hoe het dan wel moet? ‘Ploppen’, luidt het antwoord. En nee, wij hadden ook nog nooit van deze techniek gehoord, maar het is dé tip van de topkapper tegen pluizig haar. Kam na het douchen je haren heel voorzichtig. Draai dan je lokken in een t-shirt in plaats van in een handdoek. Laat ‘m ongeveer 20 minuten zitten.

Een t-shirt absorbeert minder vocht dan een dikke handdoek, en dit geeft je haren een zijdezachte en pluisvrije uitstraling. En laten we eerlijk wezen: een haar-hack die goed genoeg is voor de Princess of Wales, is ook goed genoeg voor ons.

Bron: Dingen voor Vrouwen, HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws