Hoezee! Range Rover van Queen Elizabeth voor behoorlijke prijs geveild

Een koninklijke wagen voor een koninklijk prijsje.

De welbekende groene Range Rover van Queen Elizabeth is afgelopen weekend geveild. Voor de royal bolide moest de gelukkige koper even diep in de buidel tasten, want de koninklijke wagen is voor een behoorlijke prijs verkocht.

Gedurfde rijstijl

Queen Elizabeth voelde zich altijd op haar gemakje achter het stuur van haar groene Range Rover, maar voorzichtig was ze zeker niet. Zo zou Her Majesty geregeld net op tijd aan een auto-ongeluk zijn ontsnapt en droeg ze zelden een gordel in de auto. Daarnaast had de Queen ook enkele royal privileges voor het besturen van haar bolide.

Hoewel de gedurfde rijstijl van Elizabeth niet bij iedereen geliefd was, lag het echter niet aan de auto van de Queen. Deze was namelijk nog altijd zeer in trek bij de echte royal fans. Afgelopen weekend is de Range Rover dan ook eindelijk verkocht.

Prijskaartje

De koninklijke wagen van de voormalig koningin was een groene Range Rover uit het jaar 2004. Van te voren werd de opbrengst van de veiling geschat op een waarde tussen de 50.000 en 60.000 pond. Blijkbaar was de auto van de Queen zó geliefd, dat deze voor een behoorlijk bedrag is geveild. Voor maar liefst 132.000 pond is de royal bolide verkocht, laat het Britse veilinghuis Iconic Auctioneers weten.

Beeld: NL Beeld

Royal privileges

Het mag wat kosten, maar dan heb je wel dé auto van Queen Elizabeth op je oprit staan – én een bijzonder verhaal. In Engeland was Her Majesty namelijk de enige chauffeuse op de weg die volgens de wet geen rijbewijs in bezit had. De rijbewijzen werden namelijk uit haar naam afgegeven. Daarom hoefde de koningin geen pasje te hebben en heeft ze ook nooit een rijexamen afgelegd.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws