Op déze manier voorkwam wijlen koningin Elizabeth modeblunders

Twinning is winning? Niet voor wijlen koningin Elizabeth!

We weten natuurlijk dat wijlen koningin Elizabeth de meest kleurrijke garderobe had van heel het Verenigd Koninkrijk. De koningin was niet vies van felle- en vrolijke kleuren, waardoor we haar amper in het zwart, grijs of wit zagen. Het bijzondere was dan ook altijd dat niemand anders diezelfde kleur droeg op het moment dat Elizabeth ergens binnenstapte. Maar hoe zorgde ze daar eigenlijk voor?

Briefje

De grote liefde voor felle kleuren en wat pastel tinten hier en daar maakte wijlen koningin Elizabeth de persoon wie ze was. Het bekende mantelpakje hebben we letterlijk in élk kleurtje voor bij zien komen. Het is dan ook logisch dat je als royal niet zit te wachten op gasten die bijna-identieke outfits dragen – de Queen blijft toch de Queen, hé. Elizabeth had hier echter een heel slim trucje voor bedacht.

Zo stelde ze haar logees op Balmoral in Schotland op de hoogte door middel van een simpel briefje – zie het als een soort message in a bottle. Dit briefje werd dan netjes op de kussens van haar gasten neergelegd, waarop stond waar de koningin herself die avond in zou rond gaan paraderen.

Belangrijke boodschap

Op dit briefje werd dan kort en bondig iets geschreven als: “Mevrouw, Hare Majesteit zal een ijsblauwe cocktailjurk dragen tijdens het diner vanavond.” Maar wat ze eigenlijk bedoelt te zeggen is: draag deze kleur vooral niét – maar dan ietwat beleefder, zeg maar. Iemand die dit briefje heeft bewaard is de vrouw van Boris Johnson, Carrie Johnson, die het briefje op haar Instagram deelde rond de dag dat de Queen een jaar geleden overleed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carrie Johnson (@carrielbjohnson)

“Ik heb dit briefje bewaard dat op mijn kussen lag toen we verbleven in Balmoral. Wat een geluk dat ik haar heb kunnen ontmoeten en een beetje met haar heb kunnen praten. We hadden zo’n geluk dat zij onze koningin was”, deelt ze bij het briefje. Een prachtig aandenken aan een prachtige koningin, toch?

Bron: Vorsten | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws