De Weekendtips van Beau Monde

Kunst, cultuur, creativiteit, en nog veel meer!

Het weekend is in aantocht! En dat betekent dat Beau Monde je weer trakteert op een lijstje van de leukste hotspots, meest glamoureuze evenementen en fijnste shoptips.

Cozy crafternoon in Groningen

In het hoge noorden is onlangs een uniek zaakje geopend: in Groningen vind je nu namelijk Artsy Avenue, naar eigen zeggen ‘waar koffie en creativiteit samenkomen’. In dit sfeervolle koffietentje kun je genieten van je cappuccino (of ander drankje), terwijl je ondertussen je eigen mok, vaas, bord, of ander keramieken item beschildert.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Artsy Avenue (@artsyavenuegroningen)

Wanneer je helemaal uitgeschilderd bent, zorgt Artsy Avenue dat je kunstwerk voorzien wordt van een laag glazuur en de oven ingaat. Na een paar dagen kun je je bruikbare item vervolgens weer ophalen. Zo heb je een unieke koffiemok voor kantoor of hét perfecte decorstuk voor je huiskamer.

Waar:
Artsy Avenue, Oude Boteringestraat 1-1, Groningen

Wanneer:
ma – za: 10.00 – 20.00 uur
do: 10.00 – 20.00 uur
zo: 12.00 – 18.00 uur

Kostuumverkoop bij Nationale Opera & Ballet

Waar hergebruik van kostuums al volop gebeurt bij het Nationale Opera & Ballet, is dat niet het enige wat van belang is bij duurzame kostuumproductie. Zo is de materiaalkeuze ook een belangrijk ding. Maar waar dit nog best een zoektocht is, gaan Robby Duiveman (ex-directeur van de afdeling Kostuums/Kap & Grime), Theo van de Laar (kostuumbeheerder) en Esmeralda Plompen (kostuumbeheerder) graag nog wat groener aan de slag. Het drietal organiseert namelijk voor de vierde keer een grote kostuumverkoop! Naast complete kostuums zullen er ook hoeden, stoffen, en schoenen in de verkoop gaan.

Kortom: dit is dé kans om zo’n dromerig kostuumstuk in de wacht te slaan. Tickets voor de verkoop zijn hier te verkrijgen voor slechts €7,50.

Waar:
Decoratelier van Nationale Opera & Ballet, Kollenbergweg 1, Amsterdam

Wanneer:
Zaterdag 25 en zondag 26 november

Bezoek de Nationale Kunstdagen

De 14e editie van de Nationale Kunstdagen keert op 18 en 19 november terug naar Evenementenhal Gorinchem. Na diverse omzwervingen door het land, hebben de Nationale Kunstdagen in 2021 een thuis gevonden in het mooie Gorinchem.

Het doel van de kunstbeurs is om kunst op laagdrempelige wijze toegankelijk te maken, door kunstwerken te presenteren in de aanwezigheid van ruim 120 kunstenaars. De Nationale Kunstdagen onderscheiden zich van andere kunstbeurzen door iedereen welkom te heten en te benadrukken dat je geen kenner hoeft te zijn om te genieten van kunst.

Waar:
Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2

Wanneer:
Zaterdag 18 en zondag 19 november, 11.00 – 17.30 uur

Even bijkomen in Amsterdam

Of je nu jezelf een weekendje weg in onze hoofdstad cadeau doet, of behoefte hebt aan een dosis me time na een drukke dag kerstinkopen doen: we got you. In het Intercontinental Amstel Hotel Spa kom je namelijk helemaal tot rust.

amstel hotel

Zo vind je hier namelijk een weelderige spa met het beste uitzicht over de stad. Deze fijne spa bevindt zich op hetzelfde niveau als de Amstel Rivier, waardoor je kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Ook toe aan een beetje quality time? Dan weet je nu precies waar je moet zijn!

Kijktips

Ook als je liever thuis blijft om te genieten van een (zelf geschilderde!) kop met thee, zijn er genoeg leuke series en films om te kijken. Natúúrlijk is afgelopen week het allerlaatste seizoen van The Crown van start gegaan op Netflix. Maar mocht je de eerste vier afleveringen al helemaal gebinged hebben, dan is er nog veel meer leuks om van te genieten op de streaming-diensten.

Zo is op HBO Max nu het tweede seizoen van Julia verschenen, over de legendarische chef Julia Child. Op Videoland verschijnt deze zaterdag het tweede seizoen van de documentaire André Hazes.

Kortom: ook met een kleedje op de divan kun je jezelf príma vermaken dit weekend. Enjoy!

Laatste nieuws