Prins William aan de tand gevoeld: ‘Zeg hoogheid, hoeveel geld heb jij?’

De prins had een bijzonder antwoord voor dit nieuwsgierig aagje.

Als royal kom je in contact met een hele hoop mensen bij je dagelijkse duties. Tussen het vriendelijke zwaaien en handjes geven door wordt er dan ook wel eens gekeuveld met de aanwezige locals, en daarbij komen soms bijzonder onverwachte vragen voorbij!

Hoog bezoek in Manchester

Zo was prins William gisteren op bezoek in Manchester. Hier stonden allerlei serieuze zaken op het programma, zoals aandacht voor projecten die geweld onder jongeren moeten voorkomen. De prins van Wales ging onder meer het gesprek aan met moeders die hun kinderen verloren waren aan zinloos geweld. Zo deelde één van de aanwezige moeders:

“Het is erg belangrijk dat hij naar Moss Side (een deel van Manchester, red.) kwam om naar onze verhalen te luisteren. Toen ik hoorde dat hij hierheen zou komen, dacht ik: ‘Wow, waarom zou hij naar míj willen komen luisteren’?”

Verrassing

De aanwezigheid van William trok natuurlijk de nodige aandacht, en op beelden is te zien dat mensen van alle generaties hun best doen om even een praatje te maken met de prins of met hem op de foto te gaan. Onder hen was ook de elfjarige Amir, die samen met z’n schoolgenootjes aan een knutselproject werkte.

Toen de toekomstige koning even naast hem kwam zitten, zag Amir zijn kans schoon, en vroeg hij de hoogheid hoeveel geld hij op zijn ‘bankrekening’ had staan. Ha! Brutalen hebben de halve wereld, non?

Naar verluidt kon de Prince of Wales wel lachen om de cheeky vraag. Na afloop verklaarde Amir tegenover de pers dat de prins reageerde dat hij het ‘niet wist’. Nice save, Wills!

Pittig bezoek

Z’n korte bezoek aan Manchester ging voor William sowieso niet helemáál van een leien dakje. Zo werd hem bij een presentatie van vrijwillige kappers gevraagd of hij ook mee wilde doen, waarop de prins lachend reageerde: “Ik ben letterlijk de allerlaatste persoon die je hiervoor zou moeten vragen. Mijn haar is aan het verdwijnen!” Oeps…

Beeld: NL Beeld

Vervolgens werd de prins nog gespot bij de pooltafel, maar hier bleek de hoogheid niet bepaald de held die men had gehoopt. Zo sloeg hij er tot tweemaal toe niet in om een bal weg te spelen, wat volgens Hello! Magazine tot hoorbare teleurstelling leidde bij het aanwezige publiek.

Tja, we weten dat Wills bijzonder competitief is aangelegd en naar verluidt uitblinkt in allerlei sporten. Je kunt natuurlijk niet altíjd een natuurtalent zijn!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws