Olcay openhartig over burn-out periode: ‘Ongelukkiger dan ooit’

'Ik ben heel diep gegaan'

Au moment gaat het goed met Olcay Gulsen en is zij hartstikke gelukkig. In het programma Sterren op het Doek vertelt ze echter dat er ook een periode is geweest waarin zij zich verre van gelukkig voelde.

Ongelukkig

In Sterren op het Doek doet Olcay een boekje open over een periode waarin ze veel dure spullen kocht. “Ik besefte: ik heb dit allemaal en ik ben ongelukkiger dan ooit”, vertelt ze. Olcay groeide op in een onveilige thuissituatie, waarbij sprake was van huiselijk geweld. “Ik ben misschien wel ongelukkiger dan dat meisje dat niets te eten had”, zegt ze over de tijd waarin ze een burn-out kreeg.

Inmiddels gaat het goed met Olcay, en kan ze terugblikken op een periode waarin ze veel heeft geleerd. “Ik ben heel diep gegaan voordat ik bij dat punt kwam”, vertelt ze er wel bij. “Ik denk als ik eerder hulp had gezocht, dat ik er eerder uit was gekomen.”

Vervreemd

Eind augustus maakte Olcay bekend dat haar relatie met Ruud de Wild tot een einde was gekomen. En hoewel hun breuk nog redelijk vers is, vertelde Olcay onlangs in een openhartige video op TikTok dat zij en Ruud al snel van elkaar zijn vervreemd. “Ik had ook zoiets van: oh wauw, je hebt ook nog een heel leven naast mij. Wat gezond is.” De nieuwe fase waar ze nu in zitten, is voor Olcay een behoorlijke realitycheck. “Je deelt lief en leed met elkaar, maar als je uit elkaar gaat ga je zo snel weer je eigen leven leiden.”

Gelukkig ziet Olcay de breuk nog steeds als een goede beslissing. “Omdat we toch niet bij elkaar passen en dat we happier zijn zonder elkaar. Maar we houden wel heel erg veel van elkaar. Begrijp jij het nog? Nee, het is best wel verwarrend.”

Bron: Grazia, RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld:NL Beeld

Laatste nieuws