Yes! Prinses Kate kondigt groot nieuws aan voor de feestdagen

Dat belooft veel goeds!

Eindelijk is het hoge woord eruit: ook dit jaar kunnen we genieten van de kersttraditie die prinses Kate begonnen is. Gisteren deelden de prins en prinses van Wales het grote nieuws op hun officiële Instagram-pagina.

Together At Christmas

Royalty-kenners weten natuurlijk dat Kerstmis betekent dat we kunnen genieten van volop kerstfoto’s van verschillende royal families van over de hele wereld. En sinds een paar jaren kunnen we ook elke december genieten van een heel bijzonder evenement: sinds 2021 organiseert prinses Catherine namelijk haar Together At Christmas-dienst. Wat begon als een uniek stukje saamhorigheid tijdens de pandemie, is inmiddels uitgegroeid tot geliefde kersttraditie.

Datum geprikt

Na twee succesvolle events en een hoop geruchten de afgelopen weken, is nu eindelijk de officiële aankondiging daar: op 8 december vindt de komende editie van Together At Christmas plaats. Met een foto van de prinses in kerstsferen (die royalty watchers meteen herkenden van vorig jaar) maakte het kroonprinselijk paar het nieuws wereldkundig.

In het bijschrift staat: “Een heel speciale Carol Servicecoming soon.” Dit jaar organiseert de prinses haar kerst-event samen met haar Royal Foundation Centre for Early Childhood – een liefdadigheidsorganisatie die ze in de zomer van 2021 heeft opgericht. De dienst zal dan ook in het teken staan van alle mensen die zich inzetten voor de allerjongsten. “Dit zal een speciaal moment zijn om degenen te bedanken die zoveel doen om onze baby’s, jonge kinderen, en families te steunen in onze communities door het Verenigd Koninkrijk”, valt er bij de foto van de prinses te lezen.

Zo stond het evenement in 2021 in het teken van mensen die zich inzetten voor hun gemeenschap tijdens de pandemie, en was de liederendienst vorig jaar gewijd aan wijlen Queen Elizabeth. Met het thema van dit jaar grijpt Kate dus de kans aan om haar éigen liefdadigheidsorganisatie in de spotlight te zetten.

Optredens

Ingewijden weten te melden dat de dienst dit jaar een ‘combinatie van traditionele en moderne elementen’ zal omvatten. Hiermee moeten mensen van alle geloven of mensen zonder geloof zich gezien voelen. Op de gastenlijst staan natuurlijk verschillende leden van de Windsor-familie, maar ook gezondheidsexperts, peuterleidsters, verloskundigen, en specialisten op het gebied van jonge kinderen.

Zij kunnen tijdens de dienst onder meer genieten van optredens van Beverley Knight, Adam Lambert, Jacob Collier, Freya Ridings, en James Bay. Of de prinses zelf ook weer achter de piano kruipt? Daar zijn nog geen uitspraken over gedaan.

Degenen die zelf geen uitnodiging ontvangen, kunnen overigens op kerstavond genieten van de dienst via ITV1 en ITVX. Gezellig!

Bron: Town & Country Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws