Enkellaarsjes à la Kate: zo draagt de prinses ze in het najaar

Van stoere chelsea boots tot stijlvolle doch comfy enkellaarsjes.

Het herfstseizoen is inmiddels in volle gang, en dat betekent dat de temperaturen snel dalen. De koudere dagen staan weer voor de paleisdeuren en daarom is het tijd voor warme, winterse enkellaarsjes. Ook prinses Kate geniet weleens van een pumpvrije dag in het najaar, en kiest voor een elegant of stoer enkellaarsje uit haar ware schoenen garderobe.

Aan de laars

Prinses Kate heeft schoenenkasten zo vol met pumps dat haar collectie enkellaarsjes erbij in het niet valt. Maar ook als Koninklijke Hoogheid heb je soms iets warmers of stevigers nodig, en met een klassieke enkellaars in zwart of bruin suède zit je snel goed.

Catherine bij een bezoek aan Stockwell Gardens Nursery & Pre-school, januari 2020. Beeld: BrunoPress

Als ware millennial blijft de prinses behoorlijk trouw aan de skinny jeans, een broek die altijd uitstekend te combineren valt met een warme trui en een leuke enkellaars.

Kate in Abergavenny en Blaenavon in Wales, maart 2022. Beeld: BrunoPress

Lange mantel erbij voor een touch of elegance en je bent klaar om te gaan.

Voor de minder chique gelegenheden – als royal moet je ook weleens langs bij de scouting of de kinderboerderij – trekt prinses Kate haar chelsea boots uit de schoenenkast. Al jarenlang in fashion, dus een goede keuze om de koude maanden mee door te komen. Coltrui erbij et voilà, klaar om in stijl de winter te trotseren.

Kate bij de Stenurten Forest Kindergarten in Kopenhagen, februari 2022. Beeld: BrunoPress

Helemaal stoer wordt het met deze suède enkellaarsjes in combat boot-stijl. Door de hak toch net wat eleganter, maar niet minder warm. Dit paar van See by Chloé heeft de prinses al heel vaak gedragen, immer met een strakke spijkerbroek. Een donkere skinny jeans blijft vaste prik wanneer Kate haar enkellaarzen weer tevoorschijn tovert.

Op bezoek bij de RAF Air Cadets in Cumbria, september 2021. Beeld: BrunoPress

In haar eerdere jaren als royal zagen we Catherine ook nog weleens een enkellaars combineren met een jurkje tot op de knie – een uitstekende optie voor een meer formele of feestelijke look. Zorg ervoor dat je laarzen matchen met je clutch of handtas (of net als Kate: met je lokken) voor een verzorgd geheel.

De (toenmalige) Duchess of Cambridge bij Only Connect, november 2013. Beeld: BrunoPress

Kates keuze

Niet alleen on duty kiest prinses Kate regelmatig voor een comfy enkellaars, ook in haar vrije tijd wordt ze er vaak mee gespot. Zo werd de Prinses van Wales shoppend in een Londens warenhuis gezien met de chelsea boots die we eerder zagen, gecombineerd met een gebreide kabeltrui, een lange mantel én, you guessed it, skinny jeans. Zo lekker stijlvast, die Kate, ook in haar vrije tijd!

Bron: Who What Wear, Kate Middleton Style, Elle | Beeld: BrunoPress, NL Beeld

Laatste nieuws