Warm blijven à la Kate: zo draag je een coltrui

Wintermode-inspiratie: de uitgebreide collectie coltruien van Kate.

De eindeloze collectie luchtige jurken van Kate heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de herfstcollectie van haar koninklijke kledingkast. En zoals we in de zomer geen genoeg krijgen van haar collectie robes en rokken, halen we ook voor de winter de nodige inspiratie uit de outfits van de prinses. We highlighten vandaag een royal favourite: een kleine selecte van Kate in coltrui!

Stijlvast

We weten allemaal dat Kate Middleton er altijd uitziet om door een ringetje te halen. Een goede getailleerde jurk, een nette blazer, een mantel van McQueen en een galajurk van Jenny Packham: de prinses heeft haar draai duidelijk gevonden in de wereld van royal fashion.

De afgelopen jaren heeft zij bewezen behoorlijk stijlvast te zijn – waar onze Máx laatst verscheen in een indrukwekkend couturestuk van Benchellal, zien we Kate dit niet zo risico’s nemen doen bij officiële gelegenheden. Maar goed: never change a winning team, zegt men wel eens. En dat geldt ook voor het modegevoel van de Princess of Wales.

Collectie coltruien

Zodra de temperaturen dalen, zien we Catherine dan ook steevast naar de coltruien grijpen. En daar begon ze al járen geleden mee, zoals hier te zien op een foto uit 2012. Kastanjebruine lokken, met een bruine jas en een donkere coltrui: een lekker neutrale outfit waarin je altijd goed voor de dag komt.

kate coltrui
Beeld: Brunopress

Ook anno nu is Kate de absolute koningin van de subdued coltrui-outfits. Eerlijk is eerlijk: dit is niet zozeer een coltrui als col-jurk, maar we tellen ‘m gewoon mee. In klassiek beige met een camelbruine tailleriem verscheen de prinses begin deze maand in Yorkshire.

kate coltrui
Beeld: Brunopress

Knalkleuren

Maarre: die coltruien zijn echt niet allemaal statig en neutraal. Kate kiest namelijk regelmatig voor knalkleuren, zoals in november 2021 bij een bezoekje aan een school in London.

kate coltrui
Beeld: Brunopress

En we zien direct een tweede stijlfavoriet van de prinses terugkomen in haar kleurige outfits: van een beetje ton sur ton is zij namelijk niet vies. Dat heeft ze dan weer wél gemeen met onze Máxima.

kate coltruien
Beeld: Brunopress

Maar ook een neutrale coltrui weet Kate prima te stylen naar een fleurige business-outfit met een felgekleurde blazer. Het paarse pak brengt wat leven in de brouwerij, terwijl haar marineblauwe top perfect matcht met haar schoenen, handtas, én manlief.

kate trui
Beeld: Brunopress

Voor elke gelegenheid

Daarnaast bewijst Kate als geen ander dat een goede outfit met col werkelijk altijd kan. Van japonnetje met hoge hals tijdens een evenement in Buckingham Palace voor allerlei hoge lui van de NATO…

kate middleton
Beeld: Brunopress

…tot aan een dagje spelen in de modder met de plaatselijke scouting-vereniging.

kate warm
Beeld: Brunopress

Kortom: zo’n coltrui kan altijd en overal. Van neutrale zakenoutfits tot vrolijke ensembles en van prestigieuze diners tot casual uitje, Kate verschijnt er het liefst in een col. En geef haar eens ongelijk. Stylish, warm, én het staat haar prachtig. Wij gooien in elk geval nog een paar coltruien in ons winkelmandje.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws