Alles wat je moet weten over het uitkiezen van een nieuwe vloer

De keuze voor een nieuwe vloer is een cruciaal aspect bij het creëren van een harmonieus en functioneel huis. Maar met zoveel opties en overwegingen kan het selecteren van de perfecte vloer een uitdaging zijn. Jorik van der Heide, de bevlogen directeur van Solza, een vooraanstaande (online) vloerenwinkel brengt met zijn diepgaande expertise en passie voor vloerontwerp een schat aan inzichten naar voren over hoe je de ideale vloer voor jouw ruimte kunt kiezen. Van praktische overwegingen tot stijlvolle esthetiek, ontdek alles wat je moet weten over het selecteren van een nieuwe vloer en hoe Solza hierbij kan helpen.

Wat is Solza?

Solza staat hoog aangeschreven als een vloerenspecialist die een overvloed aan expertise en ervaring in vloerdesign en -installatie biedt. Onder de leiding van Jorik van der Heide streeft vloerenwinkel Solza ernaar om hoogwaardige vloeroplossingen te leveren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook perfect aansluiten op de praktische behoeften van elke klant. Hun collectie omvat een uitgebreid spectrum aan vloermaterialen, van tijdloze houtstructuren en verfijnd laminaat tot duurzame PVC-varianten en baanbrekende tegelkeuzes. Wat Solza werkelijk onderscheidt, is niet alleen de diversiteit in hun assortiment, maar ook hun onwrikbare toewijding aan een gepersonaliseerde dienstverlening, waarbij ze klanten begeleiden gedurende het hele traject, van het selecteren tot naadloos installeren van de ideale vloer.

Standaard

Hoe kan Solza helpen bij het vinden van de juiste vloer?

“Onze benadering bij Solza draait om het begrijpen van de unieke behoeften van elke klant. We geloven sterk in het bieden van persoonlijk advies op maat. Ons team neemt de tijd om goed te luisteren naar wat de klant zoekt, van hun smaak en voorkeuren tot aan de specifieke eisen van de ruimte. Door deze diepgaande inzichten kunnen we hen begeleiden naar de vloer die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook perfect past bij hun levensstijl en functionele vereisten”, zo zegt de directeur van het bedrijf. “Wat ons echt onderscheidt, is niet alleen de breedte van ons assortiment, maar ook onze toewijding aan service. We streven naar een uitgebreide collectie hoogwaardige vloermaterialen, van diverse houtsoorten tot innovatieve tegelopties. Maar wat voor ons echt cruciaal is, is dat we niet alleen vloeren verkopen. We begeleiden onze klanten door het hele proces, vanaf het moment van selectie tot aan de installatie. Hierbij nemen we de tijd om te verzekeren dat de gekozen vloer perfect past bij hun wensen en behoeften.”.

Welke vloeren kunnen klanten vinden bij Solza?

“Bij Solza beperken we ons niet tot alleen laminaatvloeren; ons assortiment omvat een diversiteit aan vloermaterialen. Naast laminaat bieden we PVC vloeren in zowel plak- als klikvarianten, parketvloeren, hybride houten vloeren en keramische tegels aan. Hiermee hebben we voor elk wat wils.” Jorik van der Heide benadrukt dat Solza strenge criteria hanteert voor de merken in ons assortiment. Alleen A-merken worden geselecteerd, waarbij ze zorgvuldig letten op de kwaliteit van de vloeren en de service die leveranciers bieden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer?

“Het selecteren van een nieuwe vloer is een significante beslissing die diverse aspecten omvat. In eerste instantie is het van vitaal belang om de levensstijl en het gebruik van de ruimte te evalueren. De behoeften van een gezin met kinderen verschillen bijvoorbeeld van die van iemand die een thuiskantoor inricht. Cruciale overwegingen zijn hierbij duurzaamheid, weerstand tegen slijtage en het gemak van onderhoud. Tevens speelt de stijl en esthetiek van de vloer een belangrijke rol; deze moet naadloos aansluiten bij het interieur. Kwaliteit staat hierbij centraal; een vloer moet niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een langdurige levensduur hebben. En uiteraard is het vinden van een balans tussen kwaliteit en kosten een essentiële factor bij het nemen van de uiteindelijke beslissing.”

Wat zijn de trends momenteel in de wereld van vloeren?

“We zien een groeiende trend onder mensen die op zoek zijn naar alternatieven voor de traditionele visgraatvloer. Een opvallende optie die steeds meer interesse wekt, is het walvisgraat PVC, zoals aangeboden door merken als Vivafloors. Deze vloerstijl, ook bekend als ‘walvisgraat’, vertoont sterke gelijkenissen met het visgraatpatroon, maar dan op een grotere schaal. De planken worden in een vergelijkbaar patroon als visgraat gelegd, zij het dat ze doorgaans breder en langer zijn. Dit resulteert in een patroon dat ruimer oogt en minder druk dan de traditionele visgraatvloeren. Het walvisgraat PVC van merken als Vivafloors biedt een eigentijdse en ruimtelijke uitstraling, terwijl het toch de klassieke charme van het visgraatpatroon behoudt. Naast walvisgraat PVC winnen ook andere vloerpatronen, zoals Hongaarse punt-vloeren, aan populariteit. Dit betekent echter niet dat visgraat PVC-vloeren, inclusief die van merken als Vivafloors, hun aantrekkingskracht en populariteit hebben verloren. Integendeel, ze blijven nog steeds een veelgekozen optie.”

Beeld: Solza

Laatste nieuws