Kim Basinger: een verlies van 19 miljoen

Van Hollywood-powerkoppel tot faillissement.

Ooit lag de wereld aan hun voeten. Nu leven ze een bescheiden en teruggetrokken bestaan. Van groots naar gevallen, het kan verkeren… Dit is het verhaal van Kim Basinger.

Groots

Het begon als een sprookje: model werd actrice. En dan niet zomaar een actrice, maar een heel succesvolle, met een rol als Bond-girl, een Oscar op de schouw en geweldige tegenspelers als Michael Keaton, Brad Pitt, Robert Redford, Russel Crowe en Kevin Spacey. In 1993 trouwde Kim met Alec Baldwin, met wie ze een dochter kreeg, Ireland. Negen jaar lang waren Basinger & Baldwin hét powerkoppel van Hollywood.

Gevallen

Na haar scheiding ging het bergafwaarts met Kim (nu 69). Ze kreeg last van een paniekstoornis, gaf te veel geld uit (zo kocht ze voor 20 miljoen het stadje Braselton in Georgia) en koos ze verkeerde rollen. Ze maakte maar liefst 26 films achter elkaar die een onvoldoende kregen van pers en publiek, met als dieptepunt de horrorfilm Bless the child. (Gelezen in een review: ‘In een poging de schrikteller te laten oplopen, loopt Basinger een hersenschudding op, die haar compleet nutteloze visioenen bezorgt, waarin rare computerbeesten rondfladderen. Het maakt deze belachelijke mix van End of Days en Rosemary’s baby er alleen maar lachwekkender op.’)

Kim werd failliet verklaard en moest veel van haar bezittingen verkopen – het stadje Braselton leverde een schamele één miljoen op. Anno 2023 leeft La Basinger een bescheiden doch gelukkig bestaan in Hollywood. Ze werkt als stemacteur en voice-over. Volgens haar fijn werk, omdat ze dan niet in de spotlights hoeft te staan. Ze deelt haar leven met Mitch Stone, een tien jaar jongere kapper.

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Hierin vind je onder meer een groot interview met de dames van de Froger-familie, en praten verschillende BN’ers over de grootste fout van hun leven. Nu in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws