Koningin Máxima opent geheel in stijl expositie Iris van Herpen in Parijs

Een heus modespektakel!

Ruim twee jaar na de aanschaf draagt koningin Máxima eindelijk haar tweede jurk van ontwerper Iris van Herpen. En hoe! Ze opende dinsdagavond samen met haar de expositie Sculpting the Senses in Parijs, en dat gebeurde uiteraard in een adembenemende japon van de ontwerper herself.

Iris van Herpen

Koningin Máxima behoort thuis in het rijtje tussen Beyoncé, Lady Gaga en Jennifer Lopez − allemaal fan van de jurken van modeontwerpster Iris van Herpen. Normaal gesproken zijn haar werken alleen te bewonderen tijdens modeshows, maar vanaf vandaag ook in het museum! En wel in het Musée des Arts Décoratifs, het grootste museum voor decoratieve kunsten in Europa. Van Herpen is uitgenodigd te exposeren als eerbetoon aan haar vooruitstrevende ontwerpen, en niemand minder dan Koningin Máxima kreeg de eer om de internationale tentoonstelling over haar werk te openen.

Prachtig ontwerp

Bij zo’n spetterende opening van een groot modeontwerper hoort natuurlijk een grandiose jurk van diens hand. En dat is gelukt! De koningin werd niet zomaar in een ontwerp gehesen voor de gelegenheid, maar er werd − zoals we dat van Iris en haar team gewend zijn − lange tijd met precisie aan de exclusieve japon van Hare Majesteit gewerkt.

Wauw! Je ziet in een oogopslag dat deze kunstige couture-creatie een werk is van Van Herpen. Het ontwerp heeft een prachtig lijnenspel, te gekke capemouwen en een klassieke rok van plissé. Duidelijk op haar lijf gemaakt!

Bewondering

In vloeiend Frans spreekt ons Máx lovende woorden over het werk van de ontwerpster. Na de opening krijgt de koningin een rondleiding en mag ze de bijzondere creaties met eigen ogen bewonderen. Daarnaast spreekt ze met curator Cloé Pitiot en medecurator Louise Curtis en de samenstellers van de negen thema’s van de expositie. Ook gaat Koningin Máxima in gesprek met betrokkenen van het museum en de studio van Van Herpen over de totstandkoming van de tentoonstelling.

Iris

De Franse First Lady Brigitte Macron was naast Máxima een van de eregasten, en daar speelde onze altijd charmante koningin graag op in. Bijzonder detail van haar outfit was namelijk het avondtasje van Dior, dat ze tijdens het staatsbezoek van Brigitte heeft gekregen. Oui oui, een geslaagde avond!

Bron: RTL Nieuws, Mode koningin Máxima, Nouveau | Beeld: NL Beeld/ Patrick van Emst

Laatste nieuws