Zien: de mooiste prinsessenjurken van Kate door de jaren heen

De momenten waarop Kate rechtstreeks uit een Disney-sprookje kwam wandelen.

In een paleis wonen en alles in je kledingkast hebben wat je (mode)hartje begeert: een prinses zijn, heeft zo zijn voordelen. Toch ziet een prinsessenjurk er in de praktijk een stukje anders uit dan in de meeste sprookjes. Al zijn er ook gelegenheden waarbij prinses Kate als een heuse een Disney-prinses op de proppen kwam.

Majestic Maternity

Beeld: NL Beeld

Koninklijke allure meets maternity wear. Prinses Kate draagt, hier zwanger van prins Louis, een japon van Alexander McQueen tijdens een staatsdiner in Oslo. (Aan haar zijde: de Noorse koning Harald). Glitters, cape, luchtige rok – het is en blijft en plaatje!

Princess in pink

Beeld: NL Beeld

Tijdens het 100 Women in Finance Gala (2018) droeg de toenmalig hertogin van Cambridge een roze jurk van Gucci waar menig Disney-prinses jaloers op kan worden. En wij zelf ook, natuurlijk.

Pailletten 1

Beeld: NL Beeld

Juni 2011: Kate is een kersverse royal, net getrouwd met haar droomprins, en pakt tijdens een liefdadigheidsevenement van ARK like a real princess uit met deze prachtige Jenny Packham-jurk. De japon is bezaaid met een flinke dosis pailletten en Swarovski-kristallen.

Pailletten 2

Beeld: NL Beeld

Tien jaar later, in 2021, hulde Jenny Packham de prinses nogmaals in pailletten voor de première van No Time To Die – het maakte Kate de perfecte combinatie van sprookjesprinses en Bond girl.

Betoverend blauw

Beeld: NL Beeld

Koningsblauw is bij uitstek natuurlijk een very royal keuze. De prinses van Wales koos tijdens het Gala Bollywood Dinner in Mumbai, India in 2016 voor deze prachtcreatie. Wederom is de japon van Jenny Packham, samen met McQueen toch wel de hofleverancier als het om sprookjesjurken gaat. Betoverend!

Let it go glow

Beeld: NL Beeld

Prinses Elsa, is that you? De jaarlijkse Royal Variety Performance levert altijd mooie modeplaatjes op, zo ook in 2017. De lichtblauwe japon van Kate krijgt een extra dimensie door de overlay met fonkelende diamanten. Aast de hoogheid hier op een rolletje in Frozen 3?

Kostuumdrama Kate

Beeld: NL Beeld

Misschien niet 100 procent een prinsessenjurk, maar hertogin Kate lijkt in deze outfit wel rechtstreeks uit een kostuumdrama te komen. We hebben hier echter niet te maken met Downton Abbey, Bridgerton of de laatste Jane Austen-verfilming, maar met de Royal Ascot: de paardenraces die gepaard gaan met een strikte dresscode voor dames én heren. Prinses Kate koos in 2019 voor deze lichtblauwe jurk van Elie Saab. Sommige vinden ‘m verschrikkelijk, anderen één van de mooiste zomerjurken uit de koninklijke garderobe, maar prinsessen-achtig is-ie hoe dan ook.

Tiara time

Beeld: NL Beeld

Dit rijtje is natuurlijk niet compleet zonder tiara-look, en we kunnen Kate hier absoluut koningin van het bal noemen. Tijdens het staatsbanket voor de Verenigde Staten in 2019 droeg de Princess of Wales een sneeuwkoningin-waardige witte japon van Alexander McQueen (daar is-ie weer!) en de Lover’s Knot tiara. Zo stel je je toch voor hoe het is om prinses te zijn?

Cinderella

Kate

Tijdens een receptie in 2022, georganiseerd door de gouverneur-generaal van de Bahama’s, kwam Kate als een heuse Cinderella voor de dag. Ze droeg een lichtblauwe satijnen jurk van het merk Phillipa Lepley met daarbij een parelketting en bijpassende oorbellen van het merk Van Cleef en ArpelsWauw! Rechtstreeks uit een sprookje gelopen, non?

Bron: Insider | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws