Koninklijke onzekerheden: ook prinses Laurentien heeft er last van

'Ik voelde me een soort lelijk eendje.'

Als lid van een koninklijke familie sta je nou eenmaal in de schijnwerpers. En daar waar we vaak vooral de glamoureuze kanten van dit bestaan te zien krijgen, strugglen de royals net als iedereen met hun eigen persoonlijke uitdagingen en onzekerheden. Prinses Laurentien is op dit gebied geen uitzondering op de regel.

Onzekerheden

In 2001 trouwde prinses Laurentien met prins Constantijn. En wanneer je een stel vormt met het jongste broertje van toenmalige kroonprins der Nederlanden, komt daar natuurlijk de nodige publiciteit bij kijken. Hierdoor kwam het nog wel eens voor dat de ogenschijnlijk zelfverzekerde prinses zich af en toe geen houding wist te geven. Als gasthoofdredacteur van de nieuwste editie van het blad Nouveau doet ze hier een boekje over open.

Lelijk eendje

De tijd rond haar huwelijk was voor Laurentien een uitdagende periode. Ze erkent dat het niet altijd gemakkelijk is geweest, maar benadrukt dat ze door simpelweg door te zetten over haar onzekerheden heen is gekomen. Wat haar daarbij heeft geholpen? De prinses leest veel boeken omtrent zelfontwikkeling en ook uit haar dochters Eloise en Leonore haalt ze naar eigen zeggen veel inspiratie.

In het interview richt ze de volgende mooie woorden aan haar kroost: “Ik vind het echt magisch hoe jullie in het leven staan. Toen ik jullie leeftijd had, voelde ik me een soort lelijk eendje. Jullie zijn zoveel zelfbewuster. Dat is geweldig!” Haar dochters leren prinses Laurentien dat ze er mag zijn. “Ik leer door hun zoektocht ook over mijn eigen identiteit.”

Het gezin van prins Constantijn en prinses Laurentien in Lech in 2020. Beeld: NL Beeld

TikTok succes

Haar oudste dochter Eloise heeft met haar ruim 250.000 volgers natuurlijk groot succes op TikTok, waar ze tevens bekroond is tot ‘Gravinfluencer‘. En ook op Instagram doet de gravin het goed: met meer dan 400.000 volgers, een aantal waar de gemiddelde influencer u tegen zegt. Heel af en toe krijgt de prinses zelfs de eer om mee te doen in één van haar dochter’s TikTok-video’s.

@everyprofilenameistaken like mother, like daughter i guess 💙💙💙 #vintage #transition #foryou #friendsreunion ♬ Marlboro Nights – Lonely God

Over de vervelende reacties die haar dochter af en toe ontvangt zegt prinses Laurentien: “Wat Eloise mee­maakt op Instagram en TikTok met negatieve reacties vind ik heftig. Maar zij zegt dan steeds met een stalen gezicht: ‘Maar mammie, die mensen kennen mij helemaal niet’. En dan denk ik: O, zo kan ik ook naar de wereld kijken.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws