Om deze reden draagt prins William soms twee horloges

Net als zijn moeder, Lady Di!

Wellicht heb je prins William weleens gespot met niet één, maar twee horloges om zijn pols. Dit opmerkelijke fashion statement heeft hij afgekeken bij niemand minder dan zijn moeder: Lady Di!

Ongebruikelijke stijlkeuze

Tijdens de laatste twee openbare royal gelegenheden waarbij William aanwezig was, liet hij zich van een andere kant zien door een wel heel ongebruikelijke stijlkeuze te maken. De prins werd gespot met niet één, maar twee horloges om zijn polsen. De ene pols werd gesierd door zijn Omega Seamaster 300m, een geschenk van moeder Diana dat hij al meer dan twintig jaar trouw blijft dragen. Om de andere pols koos William voor een meer technisch uurwerk: een smartwatch die, gezien de activity tracking, hoogstwaarschijnlijk functioneert als hulpmiddel in zijn doel om de superfitte Kate bij te houden.

Zo moeder, zo zoon

Het dragen van twee horloges is een opvallende keuze van de prins van Wales – want hoeveel mensen doen nu zoiets? Nou, in ieder geval zijn moeder prinses Diana. We herinneren ons allemaal nog het moment dat zij tijdens een polowedstrijd in Windsor in 1981 twee uurwerken om haar arm verscheen. Haar reden? Waarschijnlijk puur praktisch – Lady Di paste vermoedelijk op het horloge van haar man Charles, die op dat moment zijn opwachting maakte op het poloveld.

Waar de keuze van Diana vooral praktisch was, is die van zoon William waarschijnlijk meer overwogen. Het horloge dat hij van zijn moeder kreeg heeft sentimentele waarde, en tja, die smartwatch is nu eenmaal ook nodig met zo’n fit girl als Kate aan je zijde. Een keuze maken tussen deze twee zit er voor de prins niet in, dus dan maar twee uurwerken om!

Nog meer smartwatches in de familie

William is niet de enige in de royal family die het belangrijk vindt om continu zijn hartslag en aantal stappen te meten. Stiefmoeder Camilla en oom prins Edward zijn ook trotse eigenaar van een smartwatch-exemplaar. Hoewel Camilla eerst met grote regelmaat werd gespot met een FitBit, kwam de Queen later steeds vaker opdagen zónder het horloge. In plaats daarvan hangt er tegenwoordig een Cartier-uurwerk om haar pols. Zou dat iets te maken hebben met het feit dat Camilla inmiddels koningin is en een fitnesstracker niet past in dat plaatje?

Bron: Beau Monde archief, Hello! | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws