Dit was prinses Diana’s lieve koosnaampje voor prins Harry

Zoet!

Prinses Diana, beter bekend als Lady Di, was geen fan van haar eigen bijnaam. Toch bedacht ze wel graag schattige koosnaampjes voor haar zoons. Dit was de bijnaam van de jongste telg, prins Harry.

Koosnaampje

De jongste zoon van Charles en Diana werd geboren als prins Henry Charles Albert David. Het paleis liet toen wel weten dat hij van zijn familie de roepnaam ‘Harry’ zou krijgen. Ondanks de vele ‘officiële namen’ die Harry kreeg, noemde zijn moeder hem vaak bij nóg een andere naam.

De prinses van Wales zou Harry namelijk vaak ‘My little Spencer‘ hebben genoemd. Het koosnaampje is een knipoog naar Diana’s kant van de familie en naar haar eigen karaktertrekken. “Diana zei altijd dat prins Harry zo ondeugend was, net als zijzelf”, vertelt royaltykenner Ingrid Seward in de documentaire When the Spencers Met the Monarchy.”

Spencer-familie

De wijlen prinses Diana had een indrukwekkende stamboom: deze zit tjokvol Britse adellijke namen en connecties met de koninklijke familie. Zo was er al eerder een Lady Diana Spencer die bijna prinses van Wales en koningin van Groot-Brittannië had kunnen worden, maar daarvoor moeten we ver terug de tijd in.

Tegenwoordig leeft Diana’s eigen naam nog altijd voort in de twee kleindochters van de prinses van Wales: prinses Charlotte Elizabeth Diana van Cambridge en Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Misschien herinnert prins Harry zich zijn koosnaampje nog en noemt hij kleine Lilibet af en toen ook wel bijna die naam!

Bron: Woman and home | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws