Prins Harry over sterfdag Diana: ‘Ik wil dat het een dag wordt vol herinneringen’

Prins Harry hoopt zijn moeder nog elke dag trots te maken.

Prins Harry vertelde na de afloop van de Sentebale Polo Cup in Aspen, dat hij de 25ste sterfdag van zijn moeder graag wil doorbrengen met zijn gezin.

Sterfdag

De hertog van Sussex gaat de 25e sterfdag van zijn moeder volgende week in het samenzijn met zijn gezin doorbrengen. Zo vertelde hij na afloop van een polowedstrijd in Aspen: “Ik wil dat het een dag wordt vol herinneringen aan haar ongelofelijke werk en vol liefde voor de manier waarop ze het deed.” Hij vervolgde: “Ik wil dat het een dag wordt in het teken van mijn moeder, die ik deel met mijn familie. Met mijn kinderen, van wie ik zou willen dat ze haar hadden ontmoet.”

Trots

Harry sprak donderdagavond tijdens een diner nadat hij had deelgenomen aan een polowedstrijd in Aspen namens de liefdadigheidsinstelling Sentebale, die hij in 2006 samen met prins Seeiso van Lesotho heeft opgericht om kinderen en jongeren te helpen.

“Elke dag hoop ik haar trots te maken. Ze was onvermoeibaar in haar werk om mensen met hiv en aids te steunen en te helpen bij het stoppen met stigmatiseren”, aldus de prins over Diana. “Ik hoop dat we de nalatenschap van mijn moeder kunnen herinneren door ons in te zetten voor degenen die we kunnen helpen, wie en waar dat ook moge zijn”, vertelde hij donderdagavond tijdens een diner na de polowedstrijd.

Vergeet-me-niet

Diana was betrokken bij meer dan honderd liefdadigheidsinstellingen, waaronder vele organisaties die zich inzetten voor daklozen, kinderen en mensen met hiv en aids. Harry probeert nu in haar voetsporen te treden met zijn stichting Sentebale. Naast dat deze stichting een mooi doel voor ogen heeft, heeft het ook een prachtige, toepasselijke betekenis. Sentebale betekent “vergeet-me-niet” in de Sesotho taal. Iets wat Harry zeker niet zal doen. Daarnaast was het vergeet-me-nietje ook nog eens de favoriete bloem van de wijlen prinses van Wales.

Bron: RTL Nieuws, Euro News | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws