Dít is de ontroerende reden dat prinses Diana nooit Chanel droeg

Uitgerekend de ultieme fashionprinses knapte af op Chanel, om een persoonlijke reden.

Na de dood van Karl Lagerfeld werd duidelijk dat veel royals, en dan specifiek de afdeling Monaco, een speciale band met de ontwerper hadden. De Windsors niet, hoe zit dat?

Het is in de eerste plaats een kwestie van loyaliteit aan het land. Koningin Elizabeth draagt al haar hele leven vrijwel uitsluitend kleding van Engelse ontwerpers, de andere vrouwen van haar generatie volgden dat voorbeeld. Ook Camilla houdt het bij Britse waar, die is lang genoeg impopulair geweest om geen gekke dingen te gaan doen.

Prinses Diana had in de jaren dat ze nog samen was met Charles wel kleding van Chanel, maar stopte in de jaren negentig met het label dragen. Niet omdat ze er niets meer aan vond, maar omdat het logo haar in de weg zat. "De dubbele C's doen wat al te veel denken aan Charles en Camilla," zei ze tegen Australische ontwerper Jayson Brundson toen hij haar adviseerde over een paar Chanelschoenen. De Chaneltassen die ze had gebruikte ze het langst, maar die verdwenen uiteindelijk eveneens uit beeld…

…op het laatst was ze verknocht aan haar Lady Dior. 

Ook de hertogin van Cambridge draagt bij voorkeur Brits design. Voor zover bekend heeft ze maar één pakje in de kast, dat ze ook slechts eenmaal droeg, bij een bezoek aan Parijs, wat neerkwam op een Diplomatic Dressing-momentje. Het kan zijn dat Lagerfelds sneer naar zus Pippa ("Haar gezicht staat me niet aan. Ze kan maar beter alleen haar achterkant laten zien") hier debet aan is, maar meer voor de hand ligt dat de Chanelstijl net iets te fussy is voor Kate.

 

Foto's © BSR Agency      

Laatste nieuws