Koning Willem-Alexander speecht voor vertegenwoordigers internationale organisaties

En natuurlijk was ook zijn stralende vrouw van de partij.

Koning Willem-Alexander en zijn vrouw koningin Máxima ontvingen woensdagavond vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties in het prachtige Koninklijk Paleis Amsterdam. De koning hield tijdens het diner een korte toespraak waarin hij onder meer aanhaalde dat de internationale relaties de wereld een stukje ‘veiliger’ maken.

Internationale organisaties in Nederland

De avond stond in het teken van Nederland als gastland voor internationale organisaties. Hiermee bedoelen we organisaties die per verdrag tussen minstens twee landen zijn opgericht. De aanwezigheid hiervan, bevordert het internationale netwerk van Nederland. Ook dragen de organisaties bij aan het innovatieklimaat. Nederland is gastland voor bijna veertig internationale organisaties, een feit waarop de koning aangeeft erg trots te zijn. En om deze reden is er een ongetwijfeld exquise diner georganiseerd, waar de genodigden in stijl verwacht worden. Het koninklijk huis wijdt een post aan de bijeenkomst op Instagram:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Het koningspaar prikte een vorkje met vertegenwoordigers van onder meer het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en de Europese Investeringsbank (EIB).

Speech

Via Vorsten leren we dat Willem-Alexander in zijn speech ook de negatieve ontwikkelingen in de wereld van de laatste tijd niet uit het oog verliest. “Er is zoveel geweld, zoveel pijn en verdriet. Zoveel plaatsen waar schaamteloos eigenbelang het lijkt te winnen van eenvoudige solidariteit. Is het mogelijk dat internationale samenwerking zijn langste tijd gehad heeft? Het antwoord op die vraag is: ‘absoluut niet’. Machtsvertoon ten koste van anderen heeft nog nooit tot duurzame oplossingen geleid.” Mooi gesproken, Majesteit.

Speech Willem-Alexander
Beeld: NL Beeld

Ook minister Bruins Slot van Buitenlandse Zaken, minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid, minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schoven aan bij het diner in Koninklijk Paleis Amsterdam.

Beeld: NL Beeld

Outfit Màxima

De oplettende kijker zal de outfit waarin Màxima zich hulde wellicht herkennen. Voor de gelegenheid heeft de koningin namelijk haar robijnrode jurk die ze droeg op Prinsjesdag in 2019 uit de kast getoverd. Het gaat om een elegante japon tot over de enkels van wollen crêpe. Ze combineert het chique exemplaar met een korte cape, die is vol geborduurd met glimmende kralen. Zowel de jurk als de cape zijn van de ontwerper Jan Taminiau, weet Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima te melden.

Beeld: NL Beeld

Zie onze koningin eens trots kijken naar manlief! De diamanten in Máxima’s oorbellen zijn afkomstig van het welbekende Stuart-diadeem. Leuk feitje: de eerste en enige keer dat we de Stuart-tiara in zijn volle glorie zagen, was tijdens een staatsbanket in Buckingham Palace in 2018.

Bron: Instagram @koninklijkhuis, Vorsten, Modekoningin Màxima, Koninklijk Huis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws