Daar is-ie dan: de negen meter hoge kerstboom bij Huis ten Bosch

De boom wordt gesierd door meer dan 400 (led)lampjes.

Terwijl het hele land zich voorbereidt op de feestdagen, lijken ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich al volledig onder te dompelen in de kerstvreugde. Op het voorplein van hun woonpaleis Huis ten Bosch hebben de Oranjes namelijk een indrukwekkende, negen meter hoge kerstboom neergezet.

Video op Instagram

Sinds zondag staat er weer een prachtig versierde kerstboom bij Huis ten Bosch. Het koninklijk huis deelde een video op het Instagram-account, waarin te zien is hoe de kerstboom naar het plein voor het woonpaleis van de koning en zijn gezin in Den Haag wordt gebracht. Om in de kerstsferen te blijven is er een gezellig kerstmuziekje onder de video gemonteerd. Je bekijkt ‘m hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Eerste zondag van Advent

Zoals gebruikelijk is de negen meter hoge kerstboom op de eerste zondag van Advent geplaatst en versierd. Het vervoeren en optuigen van de kerstboom blijkt flinke opgave waar een takelwagen, een hoogwerker en heel een team van werknemers aan te pas komt. Vervolgens zien we hoe de boom feestelijk wordt versierd met meer dan vierhonderd (led)lampjes. Het moge duidelijk zijn dat de Oranjes hierbij het motto ‘less is more‘ aanhouden, want de boom wordt niet voorzien van kerstballen of -slingers. Gelijk hebben ze!

Reacties

Onder het Instagram-bericht regent het positieve reacties. “Wat een klus, maar het resultaat is prachtig”, laat één volger weten. Andere volgers reageren: “Heel sfeervol!”, “Schitterend plaatje 😍” en “Wat een prachtige boom!”. Daarnaast laat een oplettende volger weten, dat de kerstboom uit de bossen van kroondomein Het Loo is gehaald. Hoe leuk!

Kerstkaart

Eind december 2022 verscheen een wel heel glamoureuze kerstkaart van de Oranjes. De kaart toonde de koninklijke familie op hun absolute best. Koning Willem-Alexander verscheen in een strakke tuxedo die de gemiddelde James Bond niet zou misstaan, en hij poseert trots tussen zijn meiden. We zien de drie A’tjes stralen in hun jaloersmakende japonnetjes en natuurlijk onze koningin: prachtig als altijd mét hondje Mambo op de arm. Wij van Beau Monde hopen stiekem weer op een kerstcadeau als deze dit jaar!

Bron: Instagram @koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws