Daar is-ie dan: Oranjes verschijnen in glam op hun kerstkaart

Sleek, stijlvol, en stralend.

Na de Waleses, de Spanjaarden, de Sussexes en de Belgen, hebben we nu eindelijk óók de kerstkaart van de Oranjes. De laatste keer dat we de familie met z’n allen zó glam hebben gezien, is inmiddels al even geleden!

Oranjes op hun kerstbest

Dat Máxima een echte mode-queen is weten we wel. Ook de prinsessen laten zich steeds vaker in een heel eigen ontwikkelde stijl zien, en zélfs Wim-Lex zelf bewees onlangs dat hij best een beetje een fashion icon kan zijn.

De glamoureuze kerstkaart die namens de Oranjes op de deurmat komt vallen dit jaar, toont de familie dan ook op hun absolute best.

Jaloersmakende japonnetjes

Koning Willem-Alexander verschijnt in een strakke tuxedo die de gemiddelde James Bond niet zou misstaan, en hij poseert trots tussen zijn meiden. Of welja, meiden? De dames staan er allen volwassen en stijlvol op – van Máxima tot zelfs de jonge Ariane.

Sterker nog: als het bij hun recente fotosessie in de Nieuwe Kerk al leek alsof de jongste Oranje-prinses haar zussen voorbij spurtte qua lengte, dan is dat nu al helemaal duidelijk. Misschien heeft het jongste A’tje gewoon een stel extra hoge hakken van haar moeder geleend. Hoe dan ook maakt de vijftienjarige prinses indruk met zowel haar lengte als haar asymmetrische Missoni-jurk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Naast haar gaat middelste zusje Alexia niet voor een designer, maar voor een kleedje die door onder andere Royal Fashion Police werd herleid naar de Zara. En die felblauwe nagels? Wij zijn fan!

Kroonprinses Amalia straalt naast haar vader bovendien in de japon die we ook al zagen bij Prinsjesdag: een betaalbaar kleedje van de Asos. Aan haar pols pronkt daarnaast een klassiek sieraad met een prachtig matchende smaragd, en een set dieprode nagels maken de feestelijke look af.

En tenslotte is daar koningin Máxima, het letterlijk stralende middelpunt van de foto. In een zilveren designer-gown van Elie Saab straalt de koningin als echte kerstster. Met haar in klassieke Hollywood-golven en een goed stel juwelen hebben wij niks op deze outfit op of aan te merken.

We vragen ons alleen wel af: had hondje Mambo niet ook even een mooie strik om kunnen krijgen? Een klein accent met gouden belletjes voor de feestdagen? Ach – poseren met een pup is al lastig genoeg in je couture-kleedje.

Kerstgroeten

Aan de binnenkant van de kerstkaart is bovendien in niet minder dan vijf talen de kerstboodschap van de Oranjes te lezen. Scheelt weer eindeloos kaartjes herdrukken in verschillende talen, natuurlijk. Op Instagram voegt het koningspaar er nog een klein bedankje aan toe.

Zo schrijven ze: “Heel veel dank voor de hartverwarmende wensen die wij van u mochten ontvangen.” Was getekend: ‘WA en Máxima’. En zo sluiten de Oranjes het jaar goed af.

Bron: Royal Fashion Police, The Court Jeweller | Beeld: RVD – Jeroen van der Meyde

Laatste nieuws