Proost! Champagne schijnt goed te zijn voor je huid en geheugen

We schenken meteen een glaasje in!

Nieuws om blij van de worden deze feestmaand: af en toe een glas bubbels drinken zou goed zijn voor je huid en geheugen. Cheers dan maar?

Flesje champagne

Eigenlijk hebben we helemaal geen reden nodig om een flesje champagne open te poppen, maar de portemonnee laat het helaas niet toe om dit te vaak te doen. De tijd van het jaar waarin we wel overgaan op bubbels is toch wel vaak de decembermaand.

Een flesje openen is voor velen een traditie tijdens de gezellige kerstdagen met een uitgebreid diner of op oudejaarsdag wanneer de klok twaalf uur slaat. En we kunnen je vertellen dat je ook nog eens goed het nieuwe jaar in gaat wanneer je een glaasje bubbels drinkt!

Stralende huid

We hebben goed nieuws. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat champagne goed is voor de huid. Het zou sommige huidtypes verbeteren en puistjes tegengaan. Is dat even mooi meegenomen! Daarnaast bevat champagne weinig calorieën, namelijk ongeveer 95 calorieën per glas. Dit is dus een prima vervanging van bijvoorbeeld een glaasje wijn, waarin veel meer calorieën zitten.

Goed voor de hersenen

Tot slot schijnt ook dat champagne de gezondheid van je hersenen verbetert. Als je drie glazen per week zou drinken, dan zou de kans op ontwikkeling van dementie kleiner worden en zou het je geheugen verbeteren. Ook is het, naast een glas rode wijn, goed voor de gezondheid van je hart en kan het de kans op hartziektes voorkomen. Een goede reden om een flesje bubbels open te poppen, wij schenken alvast een glaasje in. Cheers!

Bron: Marie Claire, Vriendin | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..