De Weekendtips van Beau Monde

Fijn weekend!

Weer of geen weer, deze glamoureuze tips zijn het dit weekend waard om je huis voor uit te komen. Dus hup – trek die kittige hakjes of stijlvolle sneakers aan en geniet!

Geniet van de rockmusical Jesus Christ Superstar

Afgelopen zondag is de musical Jesus Christ Superstar in première gegaan in het DeLaMar-theater in Amsterdam. Niemand minder dan Jeangu Macrooy neemt de rol van Jesus voor zijn rekening. Freek Bartels kruipt in de huid van Judas, Edwin Jonker speelt Pilate en Magtel de Laat vertolkt de rol van Mary Magdalene. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest – de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel. Dat kan niet anders dan een topmusical zijn!

De rockmusical is tot en met zondag 18 februari in DeLaMar te bewonderen en zal daarna in theaters door heel Nederland te zien zijn. Bekijk de speellijst hier.

Wanneer:
Tot en met 8 september 2024

Waar:
Amsterdam, Emmen, Tiel, Maastricht, Apeldoorn, Alkmaar, Rotterdam, Breda, Nijmegen, Leeuwarden, Enschede, Heerlen, Tilburg, Zwolle, Groningen, Doetichem, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Venlo, Den Haag, Eindhoven en Hoorn

Duurzaam (maar niet duur) shoppen

De Beau Monde-redactie weet dat men in het hoge Noorden ook heerlijk kan shoppen. En afgelopen week is het vintage-aanbod van de stad Groningen met een bijzondere nieuwe hotspot uitgebreid. In de Steentilstraat heeft de winkel Tien Vintage haar deuren geopend.

Een uniek concept – alles in de winkel kost namelijk een tientje! En ach, mocht je hier niet slagen voor je vintage parels, dan kun je altijd terecht bij hun buren (en zusterzaak) Onder de Linde. We love!

Mediterraans dineren

Deze week opent het mediterraanse restaurant BARBOUNIA in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Een week lang kun je hier dineren tegen een gereduceerd tarief. Het restaurant haalt zijn inspiratie uit drie befaamde culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. Het water loopt ons al in de mond…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BARBOUNIA (@barbouniaamsterdam)

Wanneer:
Tot en met dinsdag 30 januari 2024

Waar:
Paulus Potterstraat 50, 1071 DB Amsterdam

Kijktips

Wil je dit weekend graag wat leuks kijken? Op Netflix stream je sinds deze week de serie Griselda. Hierin speelt Sofia Vergara de Colombiaanse Griselda Blanco die naar Miami vlucht nadat ze haar gewelddadige man om het leven heeft gebracht. Ze heeft connecties in de drugswereld en besluit drugsbaas te worden. Een beroep als deze gaat natuurlijk al niet van harte, maar zeker niet in Miami, waar ze al vele drugsbazen hebben en ze bovendien niet zitten te wachten op eentje die een vrouw is.

Daarnaast breidde Netflix diens aanbod uit met de documentaire La sociedad de la nieve: who were on the mountain?, het achtste seizoen van Queer Eye, de film The Favourite en het eerste seizoen van Love Deadline.

Op Amazon Prime kun je nu de thriller You’re Not alone, het eerste seizoen van Girls’ Play en de actiefilm The Collective streamen. Op HBO Max kun je het tweede seizoen van de thrillerserie You shall not lie bekijken en Disney+ vernieuwde zijn aanbod met de actiefilm The Negotiator, de crimethriller Runner, Runner en de documentaire The Jewel Thief.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws