Oeh: dít is de cast van de nieuwe serie Koningshuis the Musical

Het belooft een bijzondere serie te worden.

Afgelopen vrijdag dropte AVROTROS een klein bommetje, maar wel een hele leuke: namelijk dat er vanaf 17 maart een nieuwe serie te zien is over ons favoriete onderwerp, genaamd Koningshuis the Musical. Inmiddels is ook bekend gemaakt hoe de cast eruitziet.

Royal kijkvoer

Het lijkt erop dat royal kijkvoer een steeds grotere trend begint te worden. Tientallen aankondigingen van nieuwe documentaires, films en series over een koninklijk liefdesverhaal, omstreden prins of geliefde royal hebben de afgelopen maanden de revue al gepasseerd. En daar hoor je ons natuurlijk niet over klagen. Iets met glamour, etiquette en koninklijke drama? We’re here for it.

Koningshuis the Musical

We konden ons geluk dan ook niet op toen AVROTROS vorige week de komst van Koningshuis the Musical aankondigde. Over de details tastten we afgelopen weekend nog in het duister, maar inmiddels is er meer bekend. Het beste nieuws is misschien wel dat ons geduld deze keer niet zo erg op de proef wordt gesteld: de serie is vanaf 17 maart al te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AVROTROS Musical (@avrotros.musical)

Op de website van AVROTROS is te lezen wat we ongeveer van de serie kunnen verwachten. En de vork blijkt nét een beetje anders in de steel te zitten dan we verwachtten. “Koningshuis the Musical speelt zich af achter de schermen bij een musicalproductie over het Koningshuis”, wordt er geschreven. “Zo komt onder andere het casten van de zwarte actrice Naomi Zwaan als Koningin Máxima ter sprake. Dominique Elschot, de ambitieuze regisseur, heeft deze musical namelijk colour-blind gecast, maar dat is niet het enige: er speelt meer, veel meer. Zo blijkt de wereld achter de schermen een stuk minder rooskleurig en glamorous te zijn dan op het toneel.”

“Wanneer de grote dag is aangebroken van de honderdste voorstelling van Koningshuis the Musical, slaat de stemming volledig om wanneer Studio Avenue een zeer schokkende onthulling doet. Lukt het de cast nog om zich na dit nieuws te focussen op de belangrijke voorstelling of loopt alles volledig in de soep? Eén ding is zeker: the show must go on…”

Cast

De belangrijkste rollen in de serie worden vertolkt door Valentijn Benard, Sarah Janneh, Noortje Herlaar, Robbert van den Bergh, Daniel Cornelissen en Henk Poort.

Royal verhaallijnen gecombineerd met humor? Dat klinkt ons als muziek in de oren…

Koningshuis the Musical is vanaf 17 maart te zien om 20.20 uur bij AVROTROS. 

Bron: AVROTROS | Beeld: © Jurre Rompa / AVROTROS

Laatste nieuws