Geef jouw interieur een groene boost met hangplanten!

Altijd al gedroomd van een urban jungle in je woonkamer? Of is jouw kamerplanten verzameling stiekem steeds groter aan het worden? Wij snappen dat heel goed, hoe meer groen in huis, hoe beter. Met een leuke selectie aan groene kamerplanten creëer je een instant oase van rust en frisheid. En dat niet alleen, kamerplanten hebben een positief effect op de luchtkwaliteit in jouw woonruimtes, ze zetten namelijk schadelijke stofdeeltjes om in verse zuurstof en zorgen dat de luchtvochtigheidsgraad binnenshuis verbetert.

Een win-win situatie dus, zo’n kamerplant. Maar wat moet je nu doen als je eigenlijk niet zo veel (extra) ruimte in huis hebt voor plantenpotten op de vloer, of niet zo veel tijd hebt om al die verschillende planten te verzorgen. Geen probleem, mooie hangplanten zijn de oplossing voor jou!

Standaard

Praktisch en uniek

Niet iedereen heeft de ruimte of is een grote fan van staande kamerplanten die ieder in een eigen passende plantenpot moeten staan. Staande kamerplanten kunnen relatief veel ruimte in beslag nemen en zijn niet altijd even handig als je kleintjes rond hebt lopen of als je nieuwsgierige huisdieren hebt.

Om jouw woonruimtes toch een groene boost te geven kun je makkelijk planten online bestellen die aansluiten op jouw wensen, zoals bijvoorbeeld hangplanten. Het voordeel van hangplanten is dat ze relatief weinig (loop)ruimte in beslag nemen en zijn een lust voor het oog! Wij hebben de mooiste hangplanten voor elke interieurstijl voor je op een rijtje gezet.

Elegant en modern

Straalt jouw huis elegantie uit, met strakke lijnen en zelfs industriële materialen voor een moderne, strakke look? Dan staan hangplanten misschien niet bovenaan je lijstje voor passende kamerplanten, maar vergis je niet. Met een elegante Rhipsalis Paradoxa, ofwel Koraal Cactus, voeg je een vleugje groen aan je strakke design toe.

De Koraal Cactus is een grotere hangplant, die relatief weinig ruimte in beslag neemt aangezien ze geen bladeren heeft. Daarentegen geeft deze koraalcactus jouw woonruimtes een groene boost met haar elegante, lange, groene stengels die zowel dun en lang, breed en geribbeld of zelfs krullend en rond kunnen zijn. Hartstikke uniek dus en ze is ook nog eens heel erg eenvoudig om te verzorgen. Zorg voor een aantrekkelijke optische look met deze moderne, hangende cactussoort. Hang haar in een moderne zwarte Elho Greenville pot of ga voor een golden touch met de gouden Baq Gradient plantenhanger.

Zen en neutraal

Geen ruimte om een volledige groene oase in huis te laten groeien, maar wil je je toch helemaal zen voelen in je eigen huis? Ga dan voor lieflijke, luchtzuiverende hangplantjes met kleinere blaadjes en bijpassende hangpotjes. Kies bijvoorbeeld voor een Chinees Lantaarnpaaltje, dat bekendstaat om haar hartvormige bladeren. Dit plantje is familie van de vetplanten wat haar extra makkelijk in de verzorging maakt, ze heeft bijna geen water nodig!

Ook hartstikke mooi in huis is een lipstickplant met bloemetjes in verschillende kleuren of de welbekende klimop (ja, ook voor binnen!) in een bijpassende hangpot in neutrale kleuren of van natuurlijke materialen gemaakt, zoals een TS collection macrame- of touw plantenhanger.

Bont en vol

Creëer een echt jungle gevoel in je woon-, slaap-, studeerkamer of keuken met grotere hangplanten zoals de philodendron. Deze zeer luchtzuiverende plant komt in veel verschillende soorten en formaten, en is ontzettend gemakkelijk in onderhoud. Ze groeit snel, goed en weelderig, ideaal voor een echt jungle-effect. Of voeg wat meer kleur aan je eigen urban jungle toe met de Red Koraalcactus, een hangplant met rode en oranje bladeren die qua vorm een beetje op koraal lijken.

Combineer het met een aantal leuke varianten van de Epipremnum familie, bekend vanwege haar mooie groene bladeren met gele tinten en tevens gemakkelijk in de verzorging. Voor een echt bont effect ga je voor verschillende soorten planten en hang je ze op verschillende hoogtes. Kies voor mooie bijpassende hangplantenpotten zoals de Baq Gradient plantenhanger in het groen, goud of brons.

Voor elke interieurstijl is er wel een passende, mooie hangplant.

Kies voor een selectie aan hangplanten in verschillende lengtes voor een unieke optische look en creëeer je eigen groene oase binnenshuis zonder te veel gedoe. Zo makkelijk kan het zijn!

Beeld: Unsplash, Patrick Schneider

Laatste nieuws