Prinses Anne zorgt voor hilariteit met een taart

'Als ik de taart aansnijd, moeten jullie 'm wel opeten!'

Nu zowel koning Charles als prinses Catherine uit de running zijn bij de Windsors, zijn alle ogen gericht op de overige Britse royals die hun koninklijke taken uitvoeren. Zo bedankte een vermoeid ogende prins William het publiek voor alle steunbetuigingen. Anne, Princess Royal, had gisteren echter de lachers op haar hand en maakte indruk met haar heerlijke gevoel voor humor.

Doorpakker

Als enige dochter van wijlen Queen Elizabeth heeft prinses Anne altijd indruk gemaakt met haar doorpakkersmentaliteit. Jaar na jaar staat zij bovenaan de lijsten als drukste royal en met haar nuchtere houding is de 73-jarige dame razend populair onder de Britten.

Hoewel zij normaliter haar royal duties meer buiten de spotlights uitvoert, had Buckingham Palace gisteren de pers uitgenodigd om aan te sluiten bij een bezoekje van de prinses aan een plaatselijke manege. Tja, met twee senior royals in de lappenmand moet toch iémand die media-verantwoordelijkheid op zich nemen.

Taart

Gelukkig draait Anne haar hand daar niet voor om. Bij de Wormwood Scrubs Pony Centre zorgt de prinses nog even voor een hilarisch moment bij het aansnijden van de taart. “Ik hoop dat jullie allemaal een kans hebben gehad om deze taart te bekijken, want hij is werkelijk prachtig”, stelt de prinses.

Wanneer zij vervolgens een mes ter hand heeft genomen, besluit de prinses naast taart ook meteen de lakens uit te delen: “De instructies zijn: jullie gaan ‘m eten, als ik ‘m aansnijd.” Tja, wie durft daar dan tegenin te gaan?

HKH vervolgt daarop nog: “Anders is het gewoon gelegaliseerd vandalisme. Geniet ervan!” Wijze woorden, die we vanaf nu ook zelf maar gaan toepassen op elke taart die we zien.

Beeld: NL Beeld

Manege

Het bezoek aan het Pony Centre stond geheel in het teken van het 35-jarig bestaan van de vereniging. Deze zet zich onder meer in om kinderen met verschillende soorten uitdagingen te helpen middels de paardensport. De prinses, die zelf natuurlijk ook groot paardenliefhebber was, had lovende woorden voor de drijvende kracht achter de organisatie, zuster Mary Joy.

“We zijn haar onze dank verschuldigd voor haar toewijding hier. (…) Alle dingen die hier gebeurd zijn zijn het bewijs van hoe goed zij de mensen en de pony’s en de paarden begrijpt die met hen samenwerken. Er is echt niemand die dat beter begrijpt.”

Natúúrlijk maakt de hoogheid overigens ook gewoon tijd om even te keuvelen over één van haar favoriete onderwerpen. Zo stelde acteur Martin Clunes, tevens voorzitter van de British Horse Society: “We waren gewoon aan het kwekken over paarden. Ik heb drie weken geleden net een nieuwe gekocht waar ik het graag met haar over wilde hebben.”

Taart en paardenpret: dat klinkt als een prima stukje afleiding van de zorgen rond Charles en Kate!

Bron: Daily Express | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws