Ha! Zo werd …Baby One More Time ondanks een fout in de tekst een megahit

'Iedereen die het hoorde dacht dat het vreemd was.'

We hebben alle nummers van Britney Spears grijsgedraaid, maar …Baby One More Time blijft voor altijd iconisch. Het lied werd 25 jaar geleden (ja, wij voelen ons ook oud) een nummer 1-hit, óndanks een fout in de tekst. We vertellen je meer.

Foutje

“Hit me, baby, one more time”: we zingen het allemaal keihard mee, maar wat is de betekenis achter deze iconische zin eigenlijk? Daar schijnt door de jaren heen veel over gespeculeerd te zijn. Letterlijk betekent het namelijk “Sla me, schatje, nog een keer”. Toch was dit niet helemaal wat de makers ermee bedoelden.

Het nummer van Britney is geschreven door de Zweedse Max Martin en Rami Yacoub, die ook nummers schreven voor Katy Perry, Ariana Grande en de Backstreet Boys. Schrijver John Seabrook schrijft in zijn boek The Song Machine: Inside The Hit Factory dat er achter de schermen veel werd gepraat over de songtekst van …Baby One More Time. “Iedereen die het hoorde dacht dat het een vreemde verwijzing naar huiselijk geweld was”, zegt hij tegen Entertainment Weekly. “Maar het kwam eigenlijk door Zweden die het Engels niet juist gebruikten.”

Wat blijkt? De schrijvers wilden eigenlijk zeggen hit me up on the phone one more time (bel me nog eens, red.). “Maar op dat moment was Max nog niet zo goed in Engels, dus klonk het een beetje vreemd”, vertelt Seabrook. Ondanks veel twijfels binnen het team rondom Britney werd de tekst niet meer aangepast. En zo geschiedde…

Derde keus

…Baby One More Time werd door Max Martin en Rami Yacoub in eerste instantie aan r&b-groep TLC en de Zweedse zangeres Robyn aangeboden. Zij weigerden, waardoor de zestienjarige Britney, destijds nog onbekend, in beeld kwam. “…Baby One More Time was haar eerste lied, dus we wisten nog niet zo goed wat de stijl moest worden”, vertelt Martin over het moment dat Britney naar zijn studio in Stockholm kwam om het nummer op te nemen.

Honger

“We bleven maar verschillende dingen uitproberen. Na een tijdje hoorde ik haar maag rommelen in de microfoon. We waren al acht uur bezig. Ik vroeg haar of ze honger had, maar ze zei dat het prima ging”, aldus Martin. “Toen we uiteindelijk pauze namen, at ze drie burgers.”

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws