Geen haar veranderd: zo zag Marieke Elsinga er vroeger uit

Herken jij haar nog?

Marieke Elsinga maakt al enige tijd furore als presentatrice op zowel televisie als radio. Samen met Mattie Valk is ze voor menig Nederlander niet meer weg te denken als onderdeel van de ochtendroutine. Maar hoe zag de BN’er er eigenlijk uit voordat zij in de spotlights kwam te staan?

Radio-dj, televisiecarrière, en zangtalent

Waar veel mensen Marieke vooral kennen als de sidekick van Mattie Valk, heeft zij ook steeds meer naam gemaakt voor zichzelf als presentatrice op televisie. En als ze echt moest kiezen? Dan zou ze toch echt voor een carrière op de buis gaan.

Zo verklapte ze onlangs aan Grazia dat de afwisseling tussen radio en tv haar goed bevalt: “Ik vind het mooie aan Mattie & Marieke dat je heel persoonlijk kunt zijn én onderdeel uitmaakt van mensen hun ochtendritueel. Televisie is weer een uitdaging omdat ik veel verschillende dingen kan doen en daarmee andere kanten van mezelf ontdek. Als het écht moet, kies ik voor televisie.”

Achter de schermen

De kleine Marieke begon haar carrière echt niet meteen als stralende ster in de schijnwerpers. Welnee: na haar middelbare school ging Marieke gewoon door met een opleiding Communicatiemanagement, en werkte ze eerst een aantal jaren bij Hyves (wat een nostalgie!) in Amsterdam.

Uiteindelijk gaat ze aan de slag als verslaggever bij NH Leeft, en dat smaakt naar meer. Zo groeit ze uiteindelijk uit tot razende reporter bij Q-Music. Ze zegt haar radio-carrière kort vaarwel om als presentatrice bij RTL aan de slag te gaan, maar in 2018 is er groot nieuws voor Q-Music-luisteraars! In juni dat jaar wordt namelijk bekend dat zij samen met Mattie Valk de ochtendshow voor haar rekening gaat nemen. Vanaf september is Marieke dan ook elke doordeweekse dag te horen naast Mattie en nieuwslezeres Anne-Marie Rozing.

Kleine Marieke

Van een school in Gouda, naar Hyves, naar een eigen ochtendshow: wij gokken dat de kleine Marieke bijna niet had durven dromen hoeveel mooie successen zij later op haar naam zou mogen schrijven…of misschien toch wel?

Want wat blijkt: de presentatrice is door de jaren heen nauwelijks veranderd! In een hilarische vergelijkingsfoto deelt Marieke een kiekje uit groep zes, toen zij negen jaar oud was.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke Elsinga (@mariekeelsinga)

“De kuif is gebleven!” merkt ze op. Libelle schrijft dat Marieke vroeger ‘enorm haar best’ deed op deze coupe kuif. “Veel gel. Veel lak. Goede kam en dan héél voorzichtig van e trap, anders stortte-ie in!”

Hi-la-risch, en natuurlijk hartstikke herkenbaar. Wie is er vroeger niet zelf met eindeloze liters haarlak in de weer geweest?

Daarnaast valt het natuurlijk op dat de presentatrice geen spat is veranderd. Natuurlijk zijn we inmiddels een flink aantal jaren verder, maar die heldere blik en vrolijke glimlach zijn onmiskenbaar Marieke. Cute!

Bron: Grazia, Libelle, Instagram @MariekeElsinga, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws