Mob wife: dé modetrend van deze winter

Zó word je er zelf één.

Ben jij de typische, saaie ‘clean girl‘-aesthetic ook een beetje zat? Of past het gewoon totaal niet bij je? Wellicht is de mob wife-stijl meer wat voor jou. Deze stijl bestaat onder andere uit opvallende dierenprints, zwart leer en gouden accenten. En geloof ons: de grootste mode-iconen lopen weg met deze trend.

Mob wife

De wintertrend begon afgelopen oktober zijn opmars te maken toen TikTok-gebruiker en zelfbenoemde ‘mob wife CEOSarah Arcuri een video plaatste over de basisprincipes van de stijl. Ook TikTok-gebruiker Mikayla Toninato maakte er een video over maakte, waarin ze uitlegt wat de stijl precies inhoudt volgens haar.

@mikaylatoninato I was honestly made for this #mobwife #mobwifeaesthetic #cleangirl #cleangirlaesthetic #mobwifewinter #style #styletips ♬ original sound – mikayla

In your face glamour

Met ‘mob wives’ wordt gedoeld op fictieve personages zoals Carmela Soprano (uit The Sopranos), Sharon Stone in Casino en Elvira Hancock uit Scarface. Waaraan je ze kunt herkennen? Nepbontjassen, opvallende sieraden, statement zonnebrillen, tassen met grote logo’s, een uitgesproken kapsel en lange nagels. En dierenprint, natuurlijk. Héél veel dierenprint. In your face glamour, zou je het ook wel kunnen noemen, met een dikke knipoog naar de jaren tachtig en negentig. Om een mob wife te worden, moet je de volgende items in ieder geval in je kast hebben hangen:

Nepbont jassen

Een écht statement item dat simpelweg ‘mob wife’ schreeuwt, is de faux fur jas. Koop ‘m het liefst in een lange variant, zo een waar je helemaal in verdwijnt. We love it!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @camillecharriere

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

Luipaard print

Waar de kledingstukken met luipaardprint een tijdje uit de spotlights zijn geweest – en zelfs niet misstonden op de gemiddelde foute party – is dit heerlijke patroon helemaal terug! Wat ons betreft had de print überhaupt nooit naar de achtergrond hoeven treden, dus des te blijer zijn we dat we ons weer helemaal uit kunnen leven. De print kan in verschillende kledingstukken en accessoires terugkomen, maar het is natuurlijk dubbel feest wanneer je ‘m met de faux fur jas combineert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_)

Leren laarzen

Ook de hoge, zwarte leren laars mag niet in je garderobe ontbreken als je de mob wife-stijl wilt toepassen. Ga voor een paar dat lekker zit en vooral ook lekker loopt, zodat je er altijd op terug kunt vallen. De laarzen combineren een stoere look met nét dat beetje extra glamour dat zo kenmerkend is voor een mob wife.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Loïcka Grâce (@thevisuelofgrace)

Lange jurken

Voldoende lange jurken zijn ook een echte must om deze stijl te belichamen. En hier kan je eigenlijk alle kanten mee op. Van een chique strapless jurk van kant tot een wat meer casual variant met een printje (en dan het liefst luipaard natuurlijk).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMAKA (@amaka.hamelijnck)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Grote zonnebrillen

Mocht je nog niet in het bezit zijn van een grote, donkere zonnebril, dan is het tijd om naar de winkel te rennen. Nu het Nederlandse weer het steeds vaker toelaat om deze op te zetten, is dit accessoire perfect geschikt om je mob wife-outfit helemaal af te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexandra Lapp (@alexandralapp)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benthe Liem (@bentheliem)

Gouden statement sieraden

En tot slot: opvallende gouden statement sieraden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om de items hierboven te bemachtigen. De kans is zelfs groot dat jij een groot deel van de mob wife-pieces al in je kast hebt hangen. Ga jij de trend uitproberen?

Bron: Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Glamour UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws