Designer-koningin Rania verschijnt van top tot teen in Dior

Classy, elegant, en toch zakelijk.

Denk je aan vorstinnen met een garderobe met louter designerlabels, dan denk je al snel aan bijvoorbeeld prinses Charlene van Monaco. Maar ook de Jordaanse koningin Rania bewijst keer op keer dat je met de meest kittige outfitjes van de duurste designers een bloedserieuze carrièrevrouw kunt zijn. Zo verscheen zij deze week zij aan zij met haar echtgenoot, koning Abdullah, en zoon, prins Al Hussein, bij het Witte Huis voor een afspraak met president Joe Biden en first lady Jill Biden.

Jordaanse royals

Het vorstenhuis van Jordanië is onder collega-prominenten aardig populair. Zo zaten onze eigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog front row bij de bruiloft van kroonprins Al Hussein en prinses Rajwa en kwamen volop euroyals opdagen bij zowel de ceremonie als de receptie.

Het bezoek van het Jordaanse koningspaar was gisteren bovendien het eerste bezoek van een Arabisch staatshoofd aan het Witte Huis sinds de escalatie in de Gaza-strook afgelopen oktober. Officieel gezien was het bezoek bedoeld om de 75 jaren aan goede betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Jordanië te vieren, maar een perswoordvoerder van het Witte Huis gaf aan dat er ook gesprekken zouden plaatsvinden ‘over de huidige situatie in Gaza en inspanningen om een blijvend einde aan deze crisis te maken.’

Dior

Voor de gelegenheid ging Rania van top tot teen in Dior gestoken, een label waar de vorstin zich keer op keer fan van toont. En geef haar eens ongelijk – HM is het toonbeeld van zakelijke elegantie!

First lady Jill Biden en koningin Rania van Jordanië, februari 2024.
Beeld: NL Beeld

De fashionkenner achter Instagram-account Royal Fashion Police weet de outfit te duiden als een kasjmier-trui, een wollen midi-rok, en een perfect matchend setje metallic pumps. Ons favoriete detail moeten de subtiel matchende parels zijn op de trui en het bijpassende Dior-tasje. Classy!

Daarbij valt op dat de vorstin mogelijk uit de kledingkast van haar schoondochter geleend heeft. Zo verscheen Rajwa afgelopen september namelijk in exact hetzelfde kleedje met haar echtgenoot in Washington.

Kortom: Dior means business, voor de Jordaniërs! En ach, als echte carrièrevrouwen kunnen we maar beter hun goede voorbeeld volgen, non? Die €4.200 moet het ongetwijfeld waard zijn.

Bron: Tatler, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws