Zien: de mooiste foto’s van de Jordaanse royal wedding

Van een ceremonie vol designer-glam naar een receptie met de nodige tiara's én natuurlijk het prachtige bruidspaar.

Gisteren vond in Jordanië hét royal glamour-event van het jaar plaats: de feestelijke bruiloft tussen kroonprins Al Hussein, en zijn grote liefde Rajwa Al Saif. Hier waren natuurlijk een hoop royals bij aanwezig. We nemen je mee door de beste outfits!

Ceremonie

De dag was opgedeeld in twee evenementen: ’s middags stond zo’n 140 gasten een prachtige ceremonie te wachten in de Jordaanse paleistuinen, en ’s avonds was er een feestelijke receptie. Natuurlijk weten we dat de Jordaanse royals niet opkijken van een cent meer of minder, en dus was er weer een hoop moois te bewonderen qua outfits.

Om te beginnen met de prachtige bruid, die door haar schoonbroertje naar het altaar werd gelopen.

Beeld: NL Beeld

Zij droeg voor de plechtigheid een moderne Elie Saab-japon met een asymmetrische hals, en droeg een indrukwekkende bruidssluier mee, die zij had gecombineerd met een gloednieuwe tiara – uiteraard voorzien van de nodige diamanten. Maar het allermooiste accessoire? Dat was toch wel die liefhebbende blik van haar grote liefde, kroonprins Al Hussein, aan haar zijde.

Beeld: NL Beeld

Waar de ceremonie zelf klein, ingetogen, en bijzonder snel voorbij was…

Beeld: NL Beeld

…werd er de rest van de avond uitgebreid gefeest ter ere van het prachtige paar.

Beeld: NL Beeld

Bij de ceremonie was een bijzonder select gezelschap aanwezig. Natuurlijk waren de families van zowel bruid als bruidegom van de partij, die voor de gelegenheid ook nog in al hun glorie op de kiek werden vastgelegd.

Beeld: NL Beeld

Uiteraard ging koningin Rania voor de gelegenheid gekleed in couture: net als bij de bruiloft van dochter Iman, koos de Jordaanse queen voor Dior.

Beeld: NL Beeld

Een relatief understated japonnetje van de voorkant, maar op de achterzijde zijn uitgebreide borduursels te bewonderen – en dan hebben we het nog niet eens over die perfecte pasvorm. Subtiele glamour – van ons krijgt Rania wederom een plusje voor haar outfit.

Vanuit de rest van de wereld kwam ook een indrukwekkend aantal royals opdagen. Natuurlijk waren onze eigen Máxima en Willem-Alexander van de partij…

…die zelfs een indrukwekkend plekje op de voorste rang kregen – pal naast de ouders van de bruid! Máxima straalde met haar blonde lokken in een glamoureuze golvende coupe, en een dromerige Luisa Beccaria-jurk met een fleurige print.

Beeld: NL Beeld

Hoewel Buckingham Palace geen officiële aankondiging vooraf had gedaan over de aanwezigheid van enige Windsors, bleek gisterochtend al dat niemand minder dan de Prince and Princess of Wales naar Amman waren afgereisd.

Beeld: NL Beeld

Bij de ceremonie droeg Kate (net als de bruid!) een Elie Saab-japon. Flowy, sprookjesachtig en poederroze: dit is glamour-Kate op haar best. Maar wat bleek? Kate was niet de enige Britse royal in attendance!

Beeld: NL Beeld

Ook Beatrice was namelijk samen met manlief Edo Mapelli Mozzi van de partij. Zij droeg een lichtblauwe japon van Needle and Thread London, weten de stijlexperts van Instagram-account @Royalfashionpolice te melden, en een toepasselijke ‘Wifey for Lifey‘-clutch van Sophia Webster. Wat ons betreft gaat deze jurk wel geváárlijk richting wit, maar ach, de prinses ziet er alsnog beeldig uit.

Ook vanuit de rest van de rest kwam een indrukwekkend rijtje royals opdagen.

Groots feest

En in de avond was er natuurlijk een bijzonder feestelijke receptie voor het kersverse bruidspaar. Hierbij waren nog veel meer prominenten aanwezig. Zo wisten verschillende eagle-eyed royaltykenners onder andere ook Carole, Pippa, en James Middleton onder de genodigden te spotten. En misschien wel het allerbelangrijkst: bij de receptie mochten de tiara’s wél uit de kast!

Een kleine doorloop van een aantal van de beste glamour-looks, waarbij we natuurlijk niet om de stralende bruid in Dolce & Gabbana heen kunnen.

Beeld: NL Beeld

Eerlijk is eerlijk: de moderne Elie Saab-jurk die de blozende bruid droeg voor de ceremonie, vonden we de Hoogheid toch net iets beter staan. Afijn: ze voelt zich duidelijk een absolute sprookjesprinses in deze couture-creatie van Italiaanse makelij, en dat is het belangrijkst, niet waar?

Net als bij de ceremonie, koos Kate bij de receptie voor een poederroze japonnetje. Dit keer ging zij voor een glitterend Jenny Packham-exemplaar, dat zij ook in groen in heur koninklijke kledingkast heeft hangen.

Beeld: NL Beeld

Ze droeg voor de receptie de bekende Lover’s Knot Tiara, die naar verluidt haar persoonlijke favoriet zou zijn. En geef de prinses eens ongelijk! Bijzonder was dat ook Beatrice kwam opdagen in een tiara – wat pas het tweede uitstapje met een kroon is voor de 34-jarige prinses. Extra bijzonder: Bea droeg de York-tiara, die zij voor de gelegenheid van haar moeders nachtkastje mocht lenen.

Enkele andere favoriete outfits? Prinses Victoria’s felroze look met cape, van modehuis Safiyaa. Ook kunnen we niet om de blauwe japon van kroonprinses Elisabeth heen, die regelrecht van de SS23-runway van Armani Prive afkomstig is. En dan zijn daar natuurlijk de Oranjes, die overigens via Instagram ook nog even stilstonden bij de feestelijke avond.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Hoewel kroonprinses Amalia geen plekje kreeg bij de ceremonie, mocht zij wel bij de receptie aanwezig zijn. En hóe! De troonopvolger ging gekleed in een custom Jan Taminiau-creatie in robijnrood – een kleur die Hare Hoogheid wat ons betreft bijzonder goed staat. Zij combineerde haar designerjapon met de Pauwenstaart-tiara en een set oorhangers uit Máxima’s juwelenkist. Máx kwam zelf opdagen in een prachtige japon en de Stuart-tiara op heur hoofd – het toonbeeld van koninklijke glam.

Wij moeten even bijkomen van al deze designer-kleedjes en heerlijke tiaramomenten. Op naar de volgende royal wedding!

Bron: UFO NO More, Instagram @Royalfashionpolice, People Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws