Kate Winslet over periode na Titanic: ‘Mijn leven was behoorlijk onaangenaam’

De actrice genoot allesbehalve van de enorme aandacht.

Het is alweer meer dan twee decennia geleden sinds Kate Winslet de harten van het publiek veroverde als de onverschrokken Rose DeWitt Bukater in de klassieker Titanic. Maar zelfs nu wordt ze nog dagelijks aan haar rol in de kaskraker herinnerd. In gesprek met magazine Porter laat ze meer los over haar leven na de Titanic-periode.

Populaire film

Kate vertolkte niemand minder dan Rose in de populaire film uit 1997. Samen met Leonardo DiCaprio heeft ze ervoor gezorgd dat heel wat mensen een traantje hebben gelaten. Kate was pas 22 toen de film uit kwam. Het grote succes van de film heeft toen grote indruk op haar gemaakt, zowel positief als negatief. “Ik had het gevoel dat ik er op een bepaalde manier uit moest zien, of een bepaalde manier moest zijn, en omdat de media toen zo opdringerig waren, was mijn leven behoorlijk onaangenaam”, vertelt Kate.

“Journalisten zeiden altijd: ‘Na Titanic had je alles kunnen doen, maar toch koos je ervoor om deze kleine dingen te doen”, vervolgt Kate, die uitlegt dat ze expres kleinere rollen wilde doen omdat ze niet genoot van de enorme aandacht. “Ik had zoiets van, ‘Ja, reken maar dat ik dat deed! Want raad eens, beroemd zijn was verschrikkelijk.”

Gewend aan het succes

Ondanks dat ze niet genoot van alle aandacht, is ze wel dankbaar voor het succes van de film. Het heeft haar immers financiële stabiliteit gebracht. Al zaten daar ook weer nadelen aan. “Ik was natuurlijk wel dankbaar, omdat ik door het geld dat ik ermee verdiende een huis kon kopen. Maar ik wilde niet gevolgd worden als ik de eendjes ging voeren”

Tegenwoordig kan Kate beter met haar bekendheid omgaan en is het haar niet zozeer meer tot last. “De film brengt veel mensen nog steeds erg veel plezier. Alleen als we op een boot zijn, denk ik nog wel eens: o God, we moeten ons verstoppen.”

Bron: Marie Claire, Porter, Cosmopolitan | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws