Openhartige prins William spreekt over ontbreken Kate bij BAFTA’s

'Ik denk dat ik nog nooit zo weinig gedaan heb', bekent de prins.

Het begin van het jaar staat altijd volgepland met allerlei awards, ceremonies, prijzen, en andere red carpet-evenementen. Naast alle awards in Hollywood, horen ook de BAFTA’s in dit rijtje thuis – met misschien wel het meest koninklijke randje van ze allemaal. Prins William is namelijk al jaren de erevoorzitter van de organisatie, en zo is het vaste prik dat hij samen met prinses Kate de ceremonie bijwoont.

Solo-verschijning

Dit jaar ligt dat echter anders: Catherine is immers nog herstellende van haar buikoperatie, en blijft de komende tijd alleen binnenshuis omwille van haar gezondheid. En dus moest manlief in z’n eentje over de rode loper.

Prins William woont de uitreiking van de BAFTA's bij in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

Hoewel het ontbreken van de prinses natuurlijk het glamourgehalte niet ten goede komt, weet Wills gelukkig ook wel een béétje van (uit)pakken. Zo verscheen ZKH in een jasje van diepblauw fluweel – nét even anders dan een standaard jasje-dasje-outfit. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar waarderen.

Kate

Ook spreekt de prins kort over de afwezigheid van z’n grote liefde. Hij biedt onder meer z’n excuses aan uit naam van Kate, die er flink van baalde dat ze het Britse filmfeest dit jaar moest missen. “Ze houdt natuurlijk van de BAFTA’s”, deelt William.

Ook biedt de prins zelf nog z’n excuses aan bij de organisatoren. Naar verluidt heeft de hoogheid namelijk bijzonder last-minute laten weten dat hij de avond tóch zou bijwonen. Ook had hij maar weinig van de genomineerde films bekeken ter voorbereiding, zo bekent hij.

“Ik heb nog nooit zo weinig gedaan. Met mijn vrouw is het een beetje…”, begint William. Hoewel hij z’n zin niet afmaakt, begrijpen we natuurlijk al te goed hoe hij zich moet voelen: met Kate herstellende van een pittige operatie en de heftige diagnose van zijn vader, heeft William au moment veel aan z’n hoofd. Laat staan dat hij tussendoor nog tijd heeft voor een avondje films bingen!

“Hopelijk kunnen we het inhalen!”, aldus de hoogheid. “Ik zal vanavond m’n lijst opstellen.”

Keuvelen met de prins

Gelukkig ziet het eruit alsof de avond het de hele avond prima naar z’n zin heeft gehad. Zo heeft hij vooraf lekker gekeuveld met onder meer Cate Blanchett…

Prins William woont de uitreiking van de BAFTA's bij in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

…En voetballer David Beckham

Prins William woont de uitreiking van de BAFTA's bij in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

…En na afloop had de prins klaarblijkelijk lol met de genomineerden uit de Rising Star-categorie, actrices Phoebe Dynevor, Ayo Edebiri, Sophie Wilde, en Mia McKenna.

Prins William woont de uitreiking van de BAFTA's bij in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

Een prima avondje afleiding van de situatie thuis, lijkt ons!

Voor de komende dagen heeft Wills bovendien al een film in gedachten die hij nog aan kan zetten: zo heeft hij namelijk Barbie nog altijd niet gezien. Come on hoogheid, let’s go party!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws