Zo gaat het nu met popgroep Ch!pz

Wat een 1 aprilgrap moest zijn, groeide al snel uit tot iets véél groters.

1001 Arabian Nights, Cowboy, Ch!pz in Black, en ga zo maar door: popgroep Ch!pz was in 2003 en 2004 niet meer uit de hitlijsten te slaan. Toch kwam er in 2011 een einde aan de populaire groep. Maar, wat doet het viertal vandaag de dag eigenlijk?

Ch!pz

In 2003 en 2004 bleven de hits maar komen voor de muziekgroep Ch!pz. En dat het échte bangers zijn, is in 2022 wel gebleken. Toen ineens een gouwe ouwe van de groep viraal ging op TikTok – ja, zelfs Kim Kardashian en North West dansten op 1001 Arabian Nights.

De groep bestaat uit Cilla Niekoop, Rachelle van den Hoogen, Peter Rost en Kevin Hellenbrand. Helaas besloot het viertal in 2011 te stoppen als groep, waardoor het eventjes leek alsof het gedaan was met Ch!pz. Alle leden waren jong en vooral ook benieuwd wat ze naast Ch!pz nog meer in hun mars hadden. “Alles draaide acht jaar lang op Ch!pz”, zo vertelde Cilla eerder.

1 aprilgrap

Maar of we daadwerkelijk afscheid moesten nemen van de groep? Daar is niks van waar. Zo kondigde de groep in 2018 aan dat ze een optreden hadden in de Ziggo Dome. Veel fans waren meteen laaiend enthousiast. En hoewel het uiteindelijk ook om een 1 aprilgrap ging, was er een ding wel meteen duidelijk: Ch!pz moest terugkomen.

Hoewel het dan nog niet meteen de Ziggo Dome was, was dat wel een halloweenfestival in de Brabanthallen waar de groep weer na zeven jaar mocht optreden. En dat dit een gigantisch succes was, is een understatement. Inmiddels zijn de diehard fans van de groep ook een stukje ouder geworden, maar dat houdt ze niet tegen om uit volle borst mee te zingen met de hits uit 2003 en 2004. Maar naast dat de fans ouder zijn geworden, is er nóg iets veranderd. Zo speelt social media ineens een hele grote rol. Enne, dat pakte voor de popgroep goed uit, want hun lied 1001 Arabian Nights ging in 2022 helemaal viraal.

Waar houdt de groep zich op dit moment mee bezig?

Inmiddels is de groep dus weer helemaal hot and happening en komt er ook veel interesse uit het buitenland, zo legt Cilla uit. “Wij zijn destijds, eerste ronde Ch!pz, ook wel met onze muziek uitgekomen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en nog een paar landen. Die mensen wisten eigenlijk niet dat we weer terug waren en dat zien ze dus nu door die TikTok-video’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chipz (@chipzofficial)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chipz (@chipzofficial)

En dat de agenda van de popgroep nu al bomvol zit, is al wel te zien op hun officiële website. Zo hebben ze al bijna het hele jaar boekingen vaststaan in heel Nederland. Grote kans dat jij Ch!pz dit jaar zeker nog een keertje gaat zien, dus!

Bron: Chipz, AD, Cosmopolitan, Radio 538 | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws