Nostalgie: zo gaat het nu met de meiden van Djumbo

Herken jij ze nog?

Was jij een tiener tussen de jaren 2004 en 2015? Dan ken je het trio van Djumbo vast nog wel! De muziekgroep, bestaande uit drie meiden, werd opgericht als promotiestunt door supermarktketen Jumbo. Al gauw bleek echter dat de girls succesvoller waren dan verwacht, en brachten ze nummer na nummer uit. Inmiddels is Djumbo al een hele tijd gestopt, maar wij zochten uit hoe het tegenwoordig met de oud-leden gaat!

Djumbo

Djumbo – de meidengroep die liedjes in half Engels, half Nederlands zong – was in eerste instantie dus een promotiestunt van supermarktketen Jumbo. De eerste formatie van de groep bestond uit Lotte Prijs, Lindsy Schuman en Svenja van Beek. Het was voor het eerst – en overigens ook het laatst – dat een Nederlandse supermarktketen een popgroep inzette als marketinginstrument. Volgens directeur communicatie- en formulebeleid Colette Cloosterman-van Eerd was dit de ultieme manier om de klant ‘op een andere, luchtige manier kennis te laten maken met de Jumbosupermarkten’.

Succes

Hoewel de oprichting van de Nederlandse meidengroep er in eerste instantie op was gericht om de klant kennis te laten maken met de supermarkten van Jumbo, bleek al snel dat de Lindsy, Lotte en Svenja succesvoller waren dan men had verwacht. Met liedjes als Eyahe en Hide and Seek wisten ze zelfs de top 10 van de Nederlandse hitlijsten te bereiken. Gaat er alweer een lichtje bij jullie branden?

Djumbo
Djumbo bij de première van Asterix en de Vikingen. Beeld: NL Beeld

Liedjes

Welke liedjes de meiden dan nog meer op hun naam mochten schrijven? Begin 2005 kwam de groep met het debuutalbum Jump, dat werd uitgegeven door platenlabel CMM. Op dit album stonden, naast de eerdergenoemde hitsingles, ook The Djumbo Jump én het onder het publiek wat minder geliefde Made to Love You. Maar niet getreurd, bijna twee jaar later bracht Djumbo weer een hit uit, genaamd: Boya Boya Bay.

Deze zomerse single was zelfs te horen in de bioscoop, aangezien hij werd gebruikt als titelsong van de biscoopfilm Garfield: A Tail of Two Kitties. In november 2006 bracht de meidengroep de single Undercover uit, welke weer werd gebruikt als titelsong van Djumbo’s eerste theatertournee, De Djumbo Undercover Tour. En zo volgden er nog vele andere liedjes en albums.

Nieuw lid

In 2010 besloot Svenja van Beek er – ondanks het grote succes van Djumbo – mee te stoppen. Zij vond dat het tijd was voor nieuwe uitdagingen en bovendien wilde ze graag haar studie afmaken. Samantha Klumper nam in 2011 haar plaats in. Ook Samantha was geen onbekende in de wereld van entertainment, zo deed ze eerder al mee aan het derde seizoen van Popstars en was ze één van de drie zangeressen van de girlband Centerfold.

Nederland Muziekland op het Marktplein van Ede
Opnames van het televisie-opnames van SBS6-programma Nederland Muziekland. Beeld: NL Beeld

Samantha liet als nieuw lid een frisse wind door de meidengroep waaien. Zo reisden ze begin 2011 af naar Turkije om daar een nieuwe videoclip op te nemen voor de single SOS. De single kwam een paar maanden later uit, bovendien werden er speciale USB-armbanden in diverse kleuren uitgebracht met daarop de single en de videoclip. Je begrijpt dat deze armband zich een waar collectors item toonde onder Djumbo’s duizenden tienerfans. Verder verschenen de meiden van Djumbo in 2012 in de kinderserie Sinterklaas en het gevaar van de snoepfabriek.

Frisz

Na de zomer van 2013 werd het steeds stiller rondom Djumbo. De groep bleef optreden, maar er kwamen geen nieuwe singles meer uit. Vervolgens kwam naar buiten dat Lotte ervoor had gekozen om de meidengroep te verlaten. Zij wilde zich meer gaan focussen op haar dj-carrière. Het overgebleven tweetal ging vervolgens op zoek naar een vervanger voor Lotte. Danique van Roosmalen werd de toevoeging waar de meiden naar zochten en met haar komst werd ook de naam van de groep veranderd naar: Frisz.

Na één single uitgebracht te hebben als Frisz, werd duidelijk dat de nieuwe formule geen lang leven beschoren was. In 2018 besloten de meiden dan ook om er, in stilte, een einde aan te breien. Frisz’ Instagram-pagina bestaat echter nog steeds. Hierop vonden we onder andere dít leuke kiekje van het trio:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frisz (@friszmusic)

Benieuwd hoe het de meiden van Djumbo nu vergaat? Dat lees je op de volgende pagina!

Laatste nieuws