Zien: zó ziet de Noordermeer-familie uit Westenwind er nu uit!

Herken jij ze nog terug?

Tussen Goede tijden, slechte tijden en Onderweg naar Morgen hadden we vroeger al een hoop heerlijke soaps om bij weg te kruipen op de bank met een schaaltje chips. Maar ook de serie Westenwind kan in dit rijtje niet ontbreken! Inmiddels is de serie al ruim twee decennia niet meer op tv te zien, en daarop werden wij nieuwsgierig: hoe gaat het nu met de ‘Noordermeer-familie’?

Westenwind

Wie trek had in een goede dosis drama, zat goed bij Westenwind. In deze spannende soap stonden de verhoudingen tussen twee concurrerende families in de haven van Rotterdam centraal.

Enerzijds had je de familie De Graaf, die zich vooral richtte op de banden binnen de familie en het welzijn van hun staf. Daar stond de ijskoude familie Noordermeer lijnrecht tegenover, voor wie zakelijk succes de hoogste prioriteit had. Tussen de twee families werd flink geconcurreerd: zowel de De Graafjes als de Noordermeerders gingen érg ver om de overhand te krijgen met hun scheepswerf. En dan hebben we het nog niet eens over de ruzies die onderling uitgevochten werden tussen verschillende familieleden…of de steamy romances die opbloeiden.

Westenwind
Beeld: Westenwind, via Videoland

Er was ondanks de concurrentie tussen beide families namelijk ook genoeg liefde (en lust) in het spel. Als een stel ware Romeo’s en Juliets werd er heimelijk gedatet, maar werd er even goed flink bedrogen en vreemdgegaan.

Einde van de serie

Uiteindelijk is Westenwind van 1999 tot 2003 op de buis geweest. Eerst konden fans nog twee keer per week genieten van een nieuwe aflevering, maar vanaf seizoen 4 moest je een hele week geduld hebben voor een nieuwe episode.

In totaal zijn er zes seizoenen van de serie op tv uitgezonden, en heeft de serie in het jaar 2000 zelfs de Gouden Televizier-Ring in de wacht gesleept. Anno nu kun je de serie in z’n geheel bingen via Videoland, mocht je trek hebben in een flinke dosis nostalgie.

Maarre…hoe gaat het nu eigenlijk met de cast van Westenwind? Wij zijn op onderzoek uit gegaan!

Laatste nieuws