Zien: zó ziet de Noordermeer-familie uit Westenwind er nu uit!

Herken jij ze nog terug?

Familie Noordermeer

Het zal je niets verbazen dat een hoop acteurs van Westenwind tegenwoordig nog steeds een carrière in de showbizz hebben. Zo zijn verschillende castleden lekker aan het soap-hoppen geweest rond de opnames van Westenwind. Hoeveel van hen herken jij nog terug?

Max Noordermeer

Zo werd de berekenende Max Noordermeer gespeeld door acteur Joep Sertons. Het was niet zijn eerste rol in een drama- of soap-serie, want hij was ook al te zien in onder meer Spijkerhoek en Medisch Centrum West. Bovendien kennen veel mensen hem natuurlijk uit GTST, waar hij jarenlang de rol van Anton Bouwhuis op zich nam.

Hoewel hij in 2021 uit GTST werd geschreven, is Joep nog af en toe op televisie te zien. Zo deed hij in 2022 mee aan het programma De Verraders. Hij kruipt anno nu echter liever áchter de camera: hij is namelijk actief als vastgoedfotograaf bij Object&co.

Beeld: NL Beeld

Sophie Noordermeer-Elsinga

Tegenover Max stond natuurlijk Sophie – de echtgenote die hij met enige regelmaat bedroog. Zij werd gespeeld door Inge Ipenburg. Ook Inge heeft door de jaren een indrukwekkende lijst producties op haar naam mogen zetten. Zo speelde ze net als Joep jarenlang in GTST, en heeft ze ook in de theaterwereld furore gemaakt met rollen in onder meer The Sound of Music en De Tovenaar van Oz. In 2022 deed ze bovendien mee aan Het Perfecte Plaatje, maar hier moest ze echter als eerste kandidaat afscheid nemen. Helaas!

Gelukkig heeft Inge nog volop andere talenten: zo is ze ook actief als schrijfster en als voorleesstem van audioboeken. In deze laatste rol werd ze zelfs genomineerd voor een award!

Inge Ipenburg Westenwind
Beeld: NL Beeld

Charlotte Noordermeer

Al net zo overspelig als de rest van de Noordermeer-familie: hoewel Charlotte Noordermeer in het eerste seizoen nog getrouwd is met echtgenoot Pierre, heeft ze meer oog voor al het overig mannelijk schoon in de buurt van de scheepswerf. In deze rol weet actrice Miryanna van Reeden bekend te worden bij het grote publiek. Ook zij heeft hierna nog rollen in onder meer Onderweg naar morgen en Julia’s Tango.

Tegenwoordig maakt Miryanna zich regelmatig hard voor het goede doel. Zo zet ze zich volop in voor natuurbescherming, duurzaamheid, en dierenrechten. Daarnaast is ze actief als stemactrice én kun je haar inhuren als trouwambtenaar. Drukke tante, die Miryanna!

Miryanna van Reeden
Beeld: NL Beeld

Anton Noordermeer

Hij manipuleert, liegt, vloekt, bedriegt, handelt in drugs, en komt keer op keer weg met de gruwelijkste dingen weg. Zeggen dat Anton Noordermeer een bad boy was, is dan ook nogal een understatement. Toch was hij bij de kijkers bijzonder populair – ongetwijfeld mede door de looks van acteur Daan Schuurmans. De acteur, die destijds met rollen in Rozengeur & Wodka Lime en Costa! op posters boven menig meisjesbed prijkte, is anno nu nog altijd actief als acteur.

Zo speelde hij rollen in onder meer Mocro Maffia en Five Live, en was hij de presentator van Het verhaal van Nederland. Hoewel op de set van Westenwind de vonk oversloeg tussen Daan en actrice Jennifer Hoffman (Sam de Graaf), is deze relatie ten einde gekomen. Tegenwoordig is Daan heel gelukkig getrouwd met Bracha van Doesburgh.

Daan Schuurmans
Beeld: NL Beeld

En, had jij alle acteurs nog herkend? Wij zetten in elk geval de popcorn klaar en de intro-tune van Linda Wagenmakers nog een keer op repeat. Laat me vrij om te gaaaaaaan, laat me los om te leeeeven…heerlijk!

Bron: Vroegert, IMDB, Videoland | Headerbeeld: still Westenwind

Laatste nieuws