Celebrity tanner vertelt: dit zijn de beste zelfbruiner-tips

Jules Von Hep legt uit hoe je de mooiste egale teint krijgt.

Nu de zomer eraan komt, willen we maar wat graag met een sunkissed uitstraling de deur uit. Maar als de zon zich nog verschuilt achter de wolken, is zelfbruiner een fijne (tussen)oplossing. Jules Von Hepcelebrity tanner en eigenaar van Isle of Paradise, onthult zijn beste tips om zelfbruiner aan te brengen.

Isle of Paradise

Tanning drops, lotions, sprays en mousses: ze kunnen allemaal zorgen voor een gezonde, natuurlijke glow. Mits je ze op de goede manier gebruikt natuurlijk, maar hoe doe je dat? En wat moet je vooral níet doen? Daar weet Jules Von Hep alles van. Vijftien jaar lang sprayde de Britse tanningexpert celebs en fotomodellen als Kate Moss en werkte hij mee aan fotoshoots, catwalks en grote fashion- en beautycampagnes. Von Hep is voorstander van een natuurlijke sunkissed look die past bij je eigen teint. Daarom ontwikkelde hij in 2019 de populaire Isle of Paradise-tanningproducten met kleurcorrigerende werkstoffen als basis, zodat ‘iedereen eruit kan zien alsof zij hun beste vakantie ooit hebben gehad’.

How to selftan

Volgens Von Hep is het belangrijk om te beginnen met het preppen van je lichaam. “Maak je lichaam schoon: was je deo weg en reinig je gezicht. Scheer je benen 24 uur van tevoren, scrub je lijf en smeer droge plekjes, als handen, ellebogen en voeten, van tevoren in met een bodycrème. Op die manier creëer je een gladde huid waarop je het tanning product egaal kunt aanbrengen.” Oké, klinkt logisch.

Maar hoe zorg je ervoor – zeker als je niet zo vaak selftanningproducten gebruikt – dat je geen vlekken of zebrastrepen krijgt? Von Hep: “Met ‘stroking’ kun je dit voorkomen. Breng een selftanningproduct, zoals een mousse of spray voor je lichaam altijd aan met een handschoen en maak lange halen in de lengte. Maak nooit cirkelvormige bewegingen. De druk is dan anders waardoor je sneller vlekken of strepen krijgt.” Nog een tip: begin altijd bij je enkels – niet je voeten – en werk omhoog.

Laatste stappen

Gebruik daarna een grote ronde kabuki-kwast voor je gezicht, ellebogen, voeten en handen om het product te blenden voor een natuurlijke look. Kies voor je gezicht sowieso voor een ander product. “Ik ben dol op mijn Self Tanning Drops die je met je eigen favo dagcrème kunt mixen”, vertelt Von Hep. “Drie druppels door je crème en je krijgt een gorgeous glow. Heb je blond haar? Breng dan van tevoren wat dagcrème aan bij je wenkbrauwen en haargrens. Zo voorkom je dat je je wenkbrauwen en haarlijn per ongeluk meekleurt. O, nog een must: vergeet je oren en nek niet.”

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws