Bruin worden, bruin blijven: zo houd je dat zomerse kleurtje langer vast

Wel zo fijn om langere tijd te kunnen nagenieten van je kleurtje.

Nu de zon zich – eindelijk maar toch – steeds meer laat zien, duiken we massaal de terrassen en stranden op om te werken aan ons zomerse kleurtje. Maar als je eenmaal zo’n sunkissed teint te pakken hebt, hoe houd je die dan zo lang mogelijk vast?

Zonnebrandcrème

De eerste tip klinkt een klein beetje tegenstrijdig. Je zult je namelijk goed in moeten smeren met zonnebrand als je wilt dat dat kleurtje mooi lang blijft zitten. Dit doe je omdat je de huid beter een handje kunt helpen in het natuurlijke beschermingsproces. Als je dat niet doet, verbrand je sneller en ga je ook eerder vervellen – en dat is wel het laatste wat je wil als je je huid mooi bruin wilt houden. Je haalt hiermee het gebruinde laagje huid namelijk weg, waardoor je binnen no-time weer zo bleek bent als voorheen.

Voeden

Na je vakantie of stranddagje kun je ook nog het nodige doen om je kleur langer vast te houden. Hiervoor is het met name belangrijk om je huid goed soepel en gehydrateerd houden. Dit doe je door ‘m goed te voeden. Smeer je na het zonnen daarom altijd in met aftersun om je huid die extra boost te geven, en breng na het douchen nog een laagje lotion aan. Hierdoor sluit je het vocht in en hydrateer je de huid beter.

Scrub

Je bruine kleur verdwijnt langzaam doordat je huid steeds weer huidcellen afstoot. Dit is een natuurlijk proces, en we kunnen dit helaas niet tegenhouden. Wat je wel kunt doen is het proces niet extra snel laten verlopen. Als je fan bent van een goede scrub is het zaak om dit met een zo mild mogelijk product te doen. Zo blijft dat bruine kleurtje toch nog even wat langer zitten.

Help moeder natuur

Je kunt moeder natuur natuurlijk ook een handje helpen door met een zelfbruiner in de weer te gaan. Ga nu niet gelijk je hele lijf insmeren, maar pak gewoon sommige plekjes even mee. Sommige delen van je lichaam zullen gewoonweg sneller hun bruine kleur verliezen dan andere delen. Als je de volgende aanpakt gebruikt, zul je veel egaler ‘ontbruinen’.

  • Zorg dat je onderbenen en vooral schenen wat bruiner zijn dan je bovenbenen.
  • Geef je armen, schouders en bovenrug een extra laagje.
  • Doe in je gezicht enkel je wangen, neusbrug en slapen.

Zo houd je het perfecte kleurtje en kun je langer met je sunkissed look rondlopen. Wel zo lekker na dat zware bakwerk, toch?

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws