Game of Thrones-actrice Emilia Clarke ontvangt speciale onderscheiding

Naar eigen zeggen is deze onderscheiding volgens de actrice 'de kers op de taart'.

Game of Thrones-actrice Emilia Clarke had afgelopen woensdag een speciale dag voor de boeg. Zo kreeg ze tijdens een ceremonie op Windsor Castle een onderscheiding, samen met haar moeder Jennifer.

Onderscheiding

De actrice stond samen met haar moeder oog in oog met prins William afgelopen woensdag. Moeder en dochter werden namelijk benoemd tot ‘Member of the Order of the British Empire’. Clarke en haar moeder hebben samen de organisatie SameYou opgericht, een liefdadigheidsinstelling om mensen met hersenschade te helpen. De twee richtten de organisatie op nadat de actrice zelf twee hersenbloedingen kreeg.

“Van Westeros (bekend uit Games of Thrones, red.) naar Windsor, het was een waar genoegen om Emilia Clarke en haar moeder Jennifer vandaag te onderscheiden voor hun liefdadigheidswerk ter ondersteuning van de genezingszorg van hersenletsel”, zo klonk het in het bijschrift van een video welke William en Kate publiceerden op social media.

De kers op de taart

Naar eigen zeggen is deze onderscheiding volgens de actrice ‘de kers op de taart’. “Ik sta op de foto met het lintje en mensen zullen dan vragen: waarom krijgt deze persoon, die we kennen, deze onderscheiding? Dan kan ik zeggen: dat is voor het herstel van hersenschade”, aldus Clarke.

De actrice heeft te maken gehad met maar liefst twee hersenbloedingen. In 2011, tijdens de eerste opnames van Games of Thrones, kreeg Clarke voor het eerst te maken met een hersenbloeding. Hier heeft ze uiteindelijk drie uur voor op de operatietafel moeten liggen. Toch sloeg het noodlot wéér toe. Toen ze seizoen drie van de populaire serie hadden afgerond, waren de hersenstolsels verdubbeld, waardoor ze weer onder het mes moest. Na deze heftige ervaringen heeft ze besloten om samen met haar moeder een liefdadigheidsinstelling op te richten, SameYou. En dat harde werken heeft nu geleid tot een prachtig lintje van het paleis. Chapeau!

Bron: Vorsten, ELLE, AD | Beeld: X, NL Beeld

Laatste nieuws