Dit zijn de beauty habits van Emilia Clarke

'Sinds mijn dertiende reinig en moisturize ik mijn huid twee keer per dag'

Ze kreeg al eens eerder de titel ‘meest sexy vrouw ter wereld’, speelt in de populaire serie Games of Thrones, heeft vier Grammy’s op haar naam staan en is daarnaast ook nog eens ambassadeur van het merk Clinique: Emilia Clarke. In de gloednieuwe Marie Claire vertelt de actrice daarom ook haar favoriete beauty habits

Skincare

Allereerst laat de actrice weten dat skincare heel erg belangrijk voor haar is. “Sinds mijn dertiende reinig en moisturize ik mijn huid twee keer per dag. Het is voor mij net als tandenpoetsen: ik doe het zonder erover te hoeven nadenken.” Haar ochtendroutine is dan ook steevast: “Ik reinig mijn gezicht met de Cleansing Balm van Clinique en breng daarna de Clarifying Lotion en de Mositure Surge crème aan. Daarna doe ik tien minuten yoga met een sheet mask op – ik ben graag time efficient met dat soort dingen.”

Hoe de avondroutine van de actrice eruitziet? Daar is ze ook heel consistent in. “Als ik thuiskom en de deur niet meer uit hoef, haal ik mijn make-up er meteen af. Dan heb ik het gevoel dat ik écht thuis ben. Vlak voordat ik naar bed ga schrijf ik in mijn journal en reinig ik mijn huid nog een keer.”

Selfcare

Ook goede haarverzorging is een must voor Emilia. Zo vertelt ze in gesprek met Marie Claire dat haar haren bleken het ‘domste idee ooit was’. “Het was welgeteld 30 seconden leuk, maar daarna was mijn haar er vreselijk slecht aan toe. Daarom verzorg ik het nu dus heel goed. Ik gebruik een haarmasker in plaats van conditioner en zweer bij speciale handdoeken waarvan je haar niet gaat pluizen.”

En omdat Emilia zo erg bezig is met selfcare, is een avondje me-time is voor de actrice dus ook zeker niet vreemd. “Selfcare kan een avondje naar de bioscoop zijn of met iemand samen naar de kroeg. Mijn vrienden zijn degenen die ervoor zorgen dat ik me echt mezelf voel. Maar na hard werken heb ik ook alone-time nodig, dan wil ik gewoon lekker op de bank knuffelen met mijn hond.” Daar geven we Emilia zeker geen ongelijk in!

Alle beauty habits van Emilia Clarke lees je in de nieuwe Marie Claire. Nu in de winkels. 

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws