Throwback: de pony van koningin Máxima

Herken jij 'm nog?

Koningin Máxima is al jarenlang trouw aan haar lange blonde lokken. Soms een tintje lichter of donkerder, een laagje meer of minder of ’n keer creatief opgestoken, maar zelden met een echte uitspatting. Behalve de pony dan.

2005

We noemen ‘m ook wel de Alexia-pony. Niet omdat Máxima met de haarstijl sprekend op haar tweede dochter lijkt, maar omdat ze zichzelf deze haarstijl rondom de geboorte van prinses Alexia aanmat. In de zomer van 2005 ging (toen nog prinses) Máxima door het leven met een volle, rechte pony, maar die wisselde ze al snel om voor een schuin exemplaar.

Máxima, 2005. Beeld: NL Beeld
Máxima, 2005. Beeld: NL Beeld

Hoedenhack

De pony werd wisselend ontvangen, voor zover we iets te zeggen hebben over het kapsel van de koningin. Als ze zich er maar goed bij voelt, toch? Waarschijnlijk was de pony toch niet helemaal Máxima’s cup of tea, want binnen enkele maanden kuste ze ook de schuine pony vaarwel. Wel zo handig als royal: als je die pony eenmaal zat bent verstop je ‘m zó onder een hoed.

máxima pony
Máxima april 2005. Beeld: NL Beeld

Wind door de haren

pony
Máxima, januari 2024. Beeld: NL Beeld

Hoewel onze koningin nog wel lange tijd liefhebber is gebleven van een schuine lok (toch een beetje dat pony-effect), gaat ze de laatste tijd het liefst voor een scheiding net naast het midden, en vooral voor lekker onderhoudsarm. De just out of bed-look, gecombineerd met de Hollandse wind zijn werk laten doen. Een stuk minder werk dan wekelijks je pony bij laten knippen, dus we snappen de koningin wel. Of mis je die pony van negentien jaar geleden wel een beetje?

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws